MecazeN  

Geri Dön   MecazeN > Mecazen Special > Parapsikoloji > Kayıp ve Kadim uygarlıklar

Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 14-05-10, 01:24   #1
Tanımlı 130 bin yıl önce denizci olduk

Modern insanın atalarının tahmin edilenden çok daha önce denizlere açıldığı ortaya çıktı

National Geographic'te çıkan habere göre, arkeologlar Yunanistan'ın Girit adasında yaptıkları kazılarda, en az 130 bin yıllık taş aletler buldu
Bilim adamları, aralarında taş baltaların da bulunduğu bu ilkel aletlerin, Akdeniz'de bilinen en erken deniz yolculuklarının kanıtı olduğu ve ilkel insanın atalarının denizcilik yetilerini yeniden düşünmek gerektiğini belirtiyor

5 milyon yıldır bir ada olan Girit'e bu taş aletleri yapanların teknelerle geldiği sanılıyor
Akdeniz'de seyahatin tarihini 100 bin yıl kadar geriye götürebilecek bu keşifler öncesinde ilk insanların Kıbrıs, birkaç başka Yunan adası ve Sardunya adasına ulaştığını gösteren insan yapımı aletlerin yaşları, 10 bin ila 12 bin yıl öncesine dayanıyordu

Bilim adamları, anatomik olarak modern homosapienlerin deniz yolculukları yaparak Avustralya'ya bundan 60 bin yıl önce gittiğini tahmin ediyordu

nihas ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 14-05-10, 01:29   #2
Tanımlı

güzel pylasim saol

Uyku imkânsız umut vicdansız
[ Sitemizdeki linkleri görüntülemek için üye olmanız yada giriş yapmanız gerekmektedir ] bile dedi ki kendine doğmak anlamsız
fiore ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 14-05-10, 01:30   #3
Tanımlı

aslında konu bu bölüme pek uymadı ama açacak biyer bulamadım (konu hakkında bilgisi olan biri çıkarsa şu bölüm daha uygun derse bu tür konu çok ) yorum için teşekkürler

nihas ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 14-05-10, 01:32   #4
Tanımlı

sen acda yöneticiler tasir zaten uygun yerde olmadiklarini düsünürlerse

Uyku imkânsız umut vicdansız
[ Sitemizdeki linkleri görüntülemek için üye olmanız yada giriş yapmanız gerekmektedir ] bile dedi ki kendine doğmak anlamsız
fiore ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 14-05-10, 12:59   #5
Tanımlı

Vay ilginç ya teşekkürler,paylaşım için

Bookmarks

Etiket
130, bin, denizci, olduk, yıl, önce

Konu Seçenekleri
Modları Göster

Okuduğunuz Konuya Benzer Konular
Konu Konuyu Açan Forum Cevaplar Son Mesaj
İspanya'da 10 Türk denizci mahsur KatRe Yurtiçi Olaylar 0 03-12-09 00:22
Denizci esintisi B@LoNCuK Kadınca Moda 0 19-10-09 09:18
Britanyalı denizci, dünyayı dolaşan en genç kişi oldu Abdlmelkk Yurtdışı Olaylar 0 27-08-09 13:11
Eurovision'da 4. olduk darkness10 Eurovision 24 13-05-07 22:58
Tekke,Mandıralı,Güneş,Denizci,Yattara.Öz Geçmişleri S@K@RON Trabzonspor ( 1967 ) 1 28-09-06 14:10

Şuan Saat: 22:30

Telif Hakları vBulletin
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.