|
|
|
|||||||
| Felsefe & Psikoloji Felsefe, hayati felsefeniz ve felsefe hakkındaki tüm konular bu bölümümüzde |
![]() |
|
|
Konu Seçenekleri | Modları Göster |
|
|
#1 |
|
Aşk , insanoğlu varolduğu günden beri insanın içine işlemiş bir kavramdır ![]() Tarihten bu güne aşkı tanımlamaya çalışan insanlar , çoğu kez birbirine ters düşmüştür![]() ![]() Aşkın tanımı , aşkın bireyselliğinden dolayı hep farklı konumlandırılmış ve anlaşılmıştır ![]() İnsanlığın geneli üzerine bir yorum yapmaya kalkarsak , çok nadir olarak insanlar aşık olmadığını söyler![]() ![]() Bilimsel açıdan aşkı yorumlamaya-tanımlamaya çalışırsak , insan vücudunda salgılanan salgıların neden olduğu bir tepki durumudur ![]() Fakat ben böylesi içgüdüsel tepkilerin bilimle açıklanamayacağı kanaatindeyim![]() ![]() Ben aşkın , bir tür cinsel saplantı ve istek olduğunu düşünüyorum ![]() ![]() Sadece karşı cinse duyulan tek yönlü tatminsiz cinsel isteğin ve tensel çekimin oluşturduğu bir mantıksızlık durumu olduğunu düşünüyorum ![]() ![]() Bana göre gerçek aşk , platonik aşktır ![]() İnsan kavuşamadığı , istediği-kanıksadığı ve hayalinde yüceleştirdiği karşı cinsi elde edemediği zaman gerçek anlamını bulur![]() ![]() Kısacası psikolojik bir bozukluktur ![]() Psikolojik bozukluk olarak görmemin sebebi , beyin üzerinde yoğun tahribatlar bırakması ve manığın devre dışı kalmasındandır![]() ![]() Aşk ; sonunu düşünmeden , saplantılı olarak mantıksızca yapılan eylemler bütünüdür ![]() ![]() Karşı cinsi , kurulan hayallerle olduğundan daha fazla yüceleştirmek temelinde kurgulanan bu mantıksız çıkarım , istenilen bireyin elde edilmesinden sonra duyulan bir hayal kırıklığı psikolojisine dayanır ![]() ve aşk , aşk olmaktan çıkar![]() ![]() Bu durmda kendimce her aşkın sonunun acıyla sonlanacağı sonucunu çıkarabilirim ![]() Aslında aşkın başı da acıdır , sonuda![]() Kavuşulsada insan acı çeker , kavuşulmasa da![]() ![]() Sizin aşk diye tanımladığınızı , ben tutku olarak tanımlarım ![]() ![]() Gerçek ve karşılıksız sevgi ; tutkudur![]() ![]() Aşk değil![]() ![]() Aşk ise tutku kadar güçlü olmaz çünkü temelinde sadece cinsel öğeler barındırır ![]() ![]() Bu sebeple , aşık olduğunuzu düşündüğünüz kişiye "sana aşığım" demeyin ![]() "Sana tutkunum" deyin Çünkü tutkunun bir sonu yoktur![]() Ama aşkın , mutlaka sonu vardır ve bu son , mutlaka acıdır![]() ![]() Tutkunun temeli sadece cinsel öğelere dayanmaz ![]() Birliktelik , tutkuyu tatmin kılar![]() ![]() Fakat aşkı kılamaz![]() Aşkı sadece platonik bir cinsel düş tatmin kılar![]() Gerçekte olmayan bu durum , insanı tatminsizliğe sürükler![]() Bu tatminsizlik insanı daha fazla hayale ve dolayısıyla karşı cinsi mükemmelleştirip,gerçekten uzaklaşmaya neden olur![]() ![]() Aşkın bir sonu vardır diyorum çünkü her cinsel birleşim sonu , tatminle biter ![]() Aşk , tatminsizlik ise cinsel birliktelikle beraber yok olur gider![]() Karşı cinsin düşlenildiği kadar mükemmel olamayışı , aşkın sonunu getirir![]() ![]() Tutku ise "sadece" cinsel anlamda bir temel öğeyi öngörmez
![]() ![]() Her türlü birliktelik , tutkunun içinde bir tatmin hissi yaratır![]()
|
|
|
|
#2 |
|
müthiş bir yazı
![]() ![]() aşk hakkındaki tam görüşlerimi yansıtan bi yazı![]() paylaşım için tşk ederim![]() ![]()
SON NEFESİMİZİ VERESİYE KADAR SON SÖZÜMÜZÜ SÖYLEYECEYİZ SÖZ KONUSU "VATAN" SEVMEKSE GERİSİ TEFERRUATTIR! ![]() ![]() ![]() EN İYİ BİLDİĞİM ŞEY HADDİMDİR ![]() ![]() ![]() emeğe saygı ![]() ![]() ![]() +++rep ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
güzel anlatılmış ama yaşamak lazım aşkı yaşamak
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
bilgiler için tesekkurler
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiket |
| askin felsefesi |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
|
|
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular
|
||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| İşte Aşk'ın Kısaltmaları... | kilza | Geyik & Mizah | 3 | 20-08-08 12:52 |
| Varoluş Felsefesi | FORZA | Felsefe & Psikoloji | 9 | 05-03-08 07:50 |
| Degerini BiLmek Gerekir AŞK'ın | єLiтcє | Alıntı Çalışmalar | 2 | 26-01-08 12:43 |
| Yaşam FeLsefesi | BUЯΛK | Felsefe & Psikoloji | 2 | 18-10-07 14:31 |
| Aşk'ın semboleri | $@F@K | Komik Resimler | 4 | 31-01-07 08:22 |