MecazeN  

Geri Dön   MecazeN > Mecazen Special > Felsefe & Psikoloji

Felsefe & Psikoloji Felsefe, hayati felsefeniz ve felsefe hakkındaki tüm konular bu bölümümüzde

Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 26-08-07, 18:51   #1
Wink Aşk'ın felsefesi...

Aşk , insanoğlu varolduğu günden beri insanın içine işlemiş bir kavramdırTarihten bu güne aşkı tanımlamaya çalışan insanlar , çoğu kez birbirine ters düşmüştür

Aşkın tanımı , aşkın bireyselliğinden dolayı hep farklı konumlandırılmış ve anlaşılmıştırİnsanlığın geneli üzerine bir yorum yapmaya kalkarsak , çok nadir olarak insanlar aşık olmadığını söyler

Bilimsel açıdan aşkı yorumlamaya-tanımlamaya çalışırsak , insan vücudunda salgılanan salgıların neden olduğu bir tepki durumudurFakat ben böylesi içgüdüsel tepkilerin bilimle açıklanamayacağı kanaatindeyim

Ben aşkın , bir tür cinsel saplantı ve istek olduğunu düşünüyorum

Sadece karşı cinse duyulan tek yönlü tatminsiz cinsel isteğin ve tensel çekimin oluşturduğu bir mantıksızlık durumu olduğunu düşünüyorum

Bana göre gerçek aşk , platonik aşktırİnsan kavuşamadığı , istediği-kanıksadığı ve hayalinde yüceleştirdiği karşı cinsi elde edemediği zaman gerçek anlamını bulur

Kısacası psikolojik bir bozuklukturPsikolojik bozukluk olarak görmemin sebebi , beyin üzerinde yoğun tahribatlar bırakması ve manığın devre dışı kalmasındandır

Aşk ; sonunu düşünmeden , saplantılı olarak mantıksızca yapılan eylemler bütünüdür

Karşı cinsi , kurulan hayallerle olduğundan daha fazla yüceleştirmek temelinde kurgulanan bu mantıksız çıkarım , istenilen bireyin elde edilmesinden sonra duyulan bir hayal kırıklığı psikolojisine dayanırve aşk , aşk olmaktan çıkar

Bu durmda kendimce her aşkın sonunun acıyla sonlanacağı sonucunu çıkarabilirimAslında aşkın başı da acıdır , sonudaKavuşulsada insan acı çeker , kavuşulmasa da

Sizin aşk diye tanımladığınızı , ben tutku olarak tanımlarımGerçek ve karşılıksız sevgi ; tutkudurAşk değil

Aşk ise tutku kadar güçlü olmaz çünkü temelinde sadece cinsel öğeler barındırır

Bu sebeple , aşık olduğunuzu düşündüğünüz kişiye "sana aşığım" demeyin"Sana tutkunum" deyin Çünkü tutkunun bir sonu yokturAma aşkın , mutlaka sonu vardır ve bu son , mutlaka acıdır

Tutkunun temeli sadece cinsel öğelere dayanmazBirliktelik , tutkuyu tatmin kılarFakat aşkı kılamazAşkı sadece platonik bir cinsel düş tatmin kılarGerçekte olmayan bu durum , insanı tatminsizliğe sürüklerBu tatminsizlik insanı daha fazla hayale ve dolayısıyla karşı cinsi mükemmelleştirip,gerçekten uzaklaşmaya neden olur

Aşkın bir sonu vardır diyorum çünkü her cinsel birleşim sonu , tatminle biterAşk , tatminsizlik ise cinsel birliktelikle beraber yok olur giderKarşı cinsin düşlenildiği kadar mükemmel olamayışı , aşkın sonunu getirir

Tutku ise "sadece" cinsel anlamda bir temel öğeyi öngörmezHer türlü birliktelik , tutkunun içinde bir tatmin hissi yaratır

-

AstraL ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-08-07, 11:57   #2
Tanımlı

müthiş bir yazı aşk hakkındaki tam görüşlerimi yansıtan bi yazı paylaşım için tşk ederim

EN İYİ BİLDİĞİM ŞEY HADDİMDİR

emeğe saygı +++rep
last_baron ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-08-07, 12:18   #3
Tanımlı

güzel anlatılmış ama yaşamak lazım aşkı yaşamak
evdoram ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-09-07, 02:21   #4
Tanımlı

bilgiler için tesekkurler

" BENİ HATIRLAYINIZ"
seckınnn ist offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiket
askin felsefesi

Konu Seçenekleri
Modları Göster

Okuduğunuz Konuya Benzer Konular
Konu Konuyu Açan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşte Aşk'ın Kısaltmaları... kilza Geyik & Mizah 3 20-08-08 12:52
Varoluş Felsefesi FORZA Felsefe & Psikoloji 9 05-03-08 07:50
Degerini BiLmek Gerekir AŞK'ın єLiтcє Alıntı Çalışmalar 2 26-01-08 12:43
Yaşam FeLsefesi BUЯΛK Felsefe & Psikoloji 2 18-10-07 14:31
Aşk'ın semboleri $@F@K Komik Resimler 4 31-01-07 08:22

Şuan Saat: 10:36

Telif Hakları vBulletin
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.