|
|
|
|
#1 |
|
Bu dünyada 4 kardeş varmış
Bu kardeşlerin üçü doğru yolu seçmişler namazını niyazını orucunu tutup ![]() ![]() Allah için hayırlı işler yapmışlar![]() Diğer bir kardeşleri ise kendini şaraba vermiş, hergün içip günah defterini rekorlar kitabına doğru sokmaya çalışıyormuş Uzun süre sonra bu 4 kardeş ecelleri gelip ölmüşler Kardeşler bir aradatoplanıp sorguya çekilmişler Doğru yolu seçen kardeşlerden ilkine sormuşlar;"Allah için dünyada ne yaptın?" "Orucumu tuttum namazımı kıldım zekatımı verdim Allaha layık olabilmek için kulluk görevimi iyi güzel bi şekilde yapmaya çalıştım "Bunun üzerine sorgucu melekler yolu göstermiş; "Tamam o zaman sen al bi huri çık yukarı cennete "Doğru yolu seçen 2 kardeşe gelmiş sorgu sırası![]() "Allah için ne yaptın?" "Orucumu tuttum, namazımı kıldım, zekatımı verdim Allaha layık olabilmek için kulluk görevimi iyi güzel bi şekilde yapmaya çalıştım" diye cevaplamış o da![]() "Sende al bi huri çık yukarı" demişler ![]() İyi yoldaki 3 kardeşe de sormuşlar ve aynı cevabı almışlar![]() "Hadi bakalım sen de al bi huri çık yukarı" demişler ![]() Son sıradaki şarapçıya sormuşlar: "Allah için ne yaptın?" "Valla ben bişey yapmadım, ha bire şarap içtim, karılarla yattım kalktım, günah işledim ""Sen in aşşağıya, doğru cehenneme, yanacaksın ""Verin bir şişe şarap, ineyim" demiş bizimki ![]() Melekler bozulmuş: "Aşşası meyhane mi lan?" "Niye? Yukarsı kerhane mi ? *mına koyum ![]() ![]() Al huri çık yukarı! Al huri çık yukarı "
ikinci sınıf insan muamelesi yapmaya çalıştığı, Türk Milletinin belki Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ilk kez bu denli bir cesaret ve kararlılıkla Avrupa'ya gereken tokadı olmaktır Galatasaray'lılık ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ikinci sınıf insan muamelesi yapmaya çalıştığı, Türk Milletinin belki Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ilk kez bu denli bir cesaret ve kararlılıkla Avrupa'ya gereken tokadı olmaktır Galatasaray'lılık ![]() ![]() Doğduğum Günden Beri Yanımda ; GöğSümün Sol Yanında |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Herşeyle dalgayı anlıyorumda
![]() ![]() Bu tarz konulardakii şu tarz benzetmelerdeki dalgayı çözemiyorum ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#5 |
|
Bilemem, çok hoşuma gitti paylaştım
ikinci sınıf insan muamelesi yapmaya çalıştığı, Türk Milletinin belki Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ilk kez bu denli bir cesaret ve kararlılıkla Avrupa'ya gereken tokadı olmaktır Galatasaray'lılık ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Mevzu hoşuna gidip paylaşman değil benim için kardeşim
![]() Bizim bu gibi değerlerimizin böyle alayvari şeylere konu olması benii huzursuz ediyor ![]() ![]() ![]() Gerisi benim için teferruat ![]() ![]()
|
|
|
|
#7 |
|
Ben senin gözünden bakmıyorum, kendi gözümden bakıyorum mevzuya
![]() Gülüyorum geçiyorum Güzel insan
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Bu yüzden benim için mevzu senin hoşlanman değil ya kardeşim
![]() ![]() =)O kısım benim için ayrıntı ben kendi gözümle özeli söylüyorum ![]() Bu değerler benim için özeldir![]() ![]() ![]() Böyle şeylere alet edilmeside çirkinliktir ![]() ![]() ![]() Ama senin hoşlanman seni bağlar ![]() ![]()
|
|
|
|
#9 |
|
Kesinlikle haklısın
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
uheuheuehuheuh koptum ya
![]()
|
|