|
|
|
|||||||
| E-Sözlük Mizahi bir sözlüktür, her konuda başlık açabilirsiniz.. |
![]() |
|
|
Konu Seçenekleri | Modları Göster |
|
|
#1 |
|
İfade özgürlüğünün gerçekten var olduğu ülkelerde bolca bulunan insan türü
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
konu onaylandı
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
berberde tras olan bir musteri, ateist olan berberiyle din konularına girer, diyalog soyle gelisir;
brbr ![]() ![]() ![]() ![]() bence allah yokmstri ![]() ![]() ![]() neden?brbr ![]() ![]() ![]() ![]() eger olsaydı sokakta onca ac, evsiz ve acı ceken insan olmazdı![]() musteri sessiz kalır, o an bir cevap gelmez aklına dısarı cıkar, bir sure sonra sokakta sacı sakalı karısmıs bir adamla karsılasır, adam hayatında berber gormemis gibidir![]() kosarak berbere geri doner ve "bence sende yoksun" der
|
|
|
|
#4 |
|
Ateist Allah ı reddeden, Hic bir dini olmayan kisiye denir
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
yapacağı iyiliği herhangi bir dini kaygı,zorunluluk hissi taşımadan yapar bu yüzden mutlak bir samimiyet vardır bu hareketlerinde
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
aist nedir cevabini bence en güzel yanıtı budur
![]() İmam-ı a'zam hazretlerine bir ateist, bir mutezile, bir de cebriyeci üç kimse gelir Ateist sorar:(Allah varsa, var olan görülür Varsa ispat et ) Akılcı olan mutezile sorar: (Cehennemde ateş var Şeytan ateşten yaratılmıştır Şeytana ceza vermek mümkün mü?)Cebriyeci de sorar: (Sen ise irade-i cüziyye var diyorsun Her şeyin hâlıkı Allah iken insan ne yapabilir ki?) İmam-ı a'zam hazretleri, yerden 3 avuç nemli toprağı top gibi yapıp, her topu birine atar ![]() Üçü de, durumu kadıya şikayet eder Kadı niye çamur topu attığını sorar![]() İmam-ı a'zam hazretleri der ki: Bunlar bana soru sordu ben de cevap verdim Ateist, Allah varsa, var olan şeyin görünmesi gerekir demişti Toprak başımı acıttı dedi, madem ağrı var, ağrıyı göstermesi lazımdır Ağrıyı bile göremeyen Allah’ı nasıl görebilir ki? Ateist akılsızdır, aklı varsa göstermesi gerekir Ruh da akıl gibi görünmez, ama yaptıklarından anlaşılır Kâinatın var olması da onun bir yaratıcısının olmasını gerektiğini gösterir![]() Mutezile olan ise, topraktan yaratılmış olduğu halde, çamur toptan etkilendi Toprak topraktan etkilendiğine göre ateş de ateşten etkilenir Demir testeresi demiri kestiği gibi, ateş de ateşi yakar![]() Cebriyeci ise, (Allah her işi zorla yaptırır) diyordu O zaman o toprağı Allah attı, bu beni niye şikayet ediyor? Kendi kendini yalanlamış oluyor
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Alıntı:
komik olmuş ![]() ![]()
|
|
|
|
#9 |
|
bana kalırsa sadece kendi bildiini doğru sayan we neye inanacaını bilmeyen insan türüdür kendisi, p
s : eleştiriyorum!
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
konu saçma bir konu olmuş bence
ateist olmuş müslüman olmuş musevi olmuş vs farkeder mi? bir kişi bizden farklı bir görüşte ise onu yargılamaya hakkımız olmadığını düşünüyorum zaten biri, bir kişiye dini görüş, siyasi görüş mehzep ırk unsurlarına göre önyargılı yaklaşırsa ve o kişinin veya topluluğun görüşüne saygı duymazsa (ki yorumlarda bunu görebiliyoruz) o kişi gerilemeye mahkumdur
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiket |
| ateist, nedir |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
|
|
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular