Onlarca askerimiz şehit olduktan sonra gerek siyasi irade gerekse askeri irade harekete geçmeyi akıl edip Kuzey Irak’a bir operasyon düzenliyorlar
Ne operasyonu?
Hava

Pilotları bindiriyorsun uçaklarına önlerine veriyorsun koodinatları hadi gidin şu hedefleri bombalayın

Sonra çıkıyorsun web sitende açıklama yapıyorsun “Kandil Dağı, Hakurk, Avaşin-Basyan, Zap ve Metina Bölgesindeki 60 hedefe, başılı bir taarruz harekatı düzenlendi, ayrıca o bölgelerde tespit edilen 168 hedef, topçu silahları ile yoğun olarak ateş altına alındı”
Peki bu saldırılarda kaç tane it sürüsü öldürüldü? Bununla ilgili neden bilgi yok? Bu bölgeler onların eğitim yaptığı yada konakladığı kamplar mı? Kamplarsa isimleri ne? Yoksa boş hedefler mi bombalandı?
Bu soruların cevabını Genelkurmay Başkanlığı vermek zorundadır

Orayı burayı bombalayıp diyipte kimseyi inandıramazlar

Gerçi iki gün sonra PKK’lı köpekler bir askerimizin daha canına kastederlerse ben net bir şekilde almış olacağım cevapları

Ayrıca bir operasyon yapacaksan devamını da getireceksin

Sen git bombala sonra bırak toparlansınlar

Bu hangi akla mantığa sığıyor

Havadan sonra kara harekatı yapacaksın oralara

Birer birer öldüreceksin köpekleri birer birer

Sonra geleceksin milletine rapor vereceksin şu kadar it sürüsünü şurda şu şekilde öldürdüm diyeceksin
Eğer bunları yapmıyorsan boşsun

Bombalamışsın bombalamamışsın hiçbir anlamı yok

Dağlıca’da görev yapmış bir arkadaşım anlatıyor

Görev sırasındayken topçu atışı yapıyorlar

Atılan her topun bedeli 2,500 lira ve o gece Kuzey Irak’a doğru 67 top atılıyor diyor

Boş dağlara yani

Askerden kardeşim geliyor

“Abi bizi atış talimi yapmak için mevzilere götürdüler mermiler bitene kadar atış yapın dediler” diyor

Soruyorum neden mermiler bitene kadar? “Abi her birliğe yıllık cephane veriyorlar o birlik o cephaneyi bir yıl içerisinde bitirmek zorunda diyor

”
Anlıyorum bende nelerin döndüğünü

Bu nedenle terörizmle mücadele konusunda hem siyasi iradeye hemde askeri iradeye inancım ve güvenim sıfır