MecazeN  

Geri Dön   MecazeN > Her Telden > İslam Dini & İnsan > Ramazanı Şerif > iftar ve sahur Sofrası

iftar ve sahur Sofrası
iftar yemekleri, iftar duaları, iftar sonrası ve dikkat edilmesi gerekenler

Sahurda yapılması gerekenler, sahur yemekleri ve daha fazlası..

Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 12-08-10, 18:20   #1
Exclamation Bunları yiyin halsiz kalmayın

Bunları yiyin halsiz kalmayın

Birçoğumuz ramazan döneminde zayıflayacağını düşünür ancak çoğumuz kilo alırız Zayıflamayı başaranlar ise sağlıklı doku olan; kas ve kemik kaybedenlerdir

Ramazan döneminde 10 basit kurala dikkat ederek hem kilo verebilir hem de halsizlik ve mide şikayetleri yaşamadan oruç tutabiliriz

1 25 lt su için: özellikle ramazanda su kaybımız daha belirgin olacak bu nedenle vücudumuz da ödem tutmaya meyil gösterecek; bu nedenle iftarla sahur arası en az 25 lt su için; bu suyun 1 bardağı orucu hurma veya zeytinle açtıktan hemen sonra ılık bir ballı limonlu su olmalı ki kan şekerimiz düzenlensin En az 3 fincanı da rezene çayı olmalı ki mide rahatsızlığı; gaz ve şişkinlik yaşamayalım Siyah çayın beyindeki susama merkezini baskılayıp bize su içmeyi unutturduğunu da göz önünde bulundurun ve ramazanda siyah çayı kesin veya çok açık olarak 1 ila 2 fincan tüketin

2 Baharatları ramazanda azaltın: Tarçının kan şekeri düzenleme özelliği olduğu için tarçını özellikle kompostolarda kabuk tarçın olarak bolca tüketin ama diğer baharatlar bu dönemde çok uygun olmayacaktır; özellikle acılardan kesinlikle kaçın

3 İftarı çorbasız yapmayın, özellikle sıcaklarda oruç tutacağımız bu günlerde sebze çorbaları en önemli besin kaynaklarından biri ve midemize de ilk giren besinlerden olmalı ki sindirimimiz daha rahat olsun Havanın daha da sıcak olduğu günlerde taze naneli bir yoğurt çorbası da iyi bir seçenek olacaktır

4 İftar ve sahurda yemekleri yavaş yavaş ve çok çiğneyerek yiyin; doyma hissinin ağzımıza attığımız ilk lokmadan tam 13 dk sonra beyine ulaştığını unutmayın; çorbadan sonra ana yemeğe geçmeden önce en az 2-3 dk ara verin

5 Sahurda soyalı müsli yiyin: Soya en önemli bitkisel protein, müsli ise sahurda çok doğru bir karbonhidrat seçimi; içine 15 tatlı kaşığı kabaca öğütülmüş keten tohumu da ekleyin, gününüzün ne kadar rahat geçtiğine şaşıracaksınız

6 Tatlıyı iftardan en az 2 saat sonra yiyin; haftada 1 den daha sık tatlı tüketmeyin ve tatlıları daha çok sütlü olanlardan; cevizli güllaç, sütlaç tercih edin Şireli tatlılardan kaçının

7 Ara öğünlerde bol bol kabuklu meyve tüketin: Kabuklu meyveler hem tokluk hissini arttırıyor hem de vitamin desteği sağlıyor
Bağırsağımızın da daha iyi çalışmasını sağlayan meyveler zaman zaman bol tarçınlı ılık komposto olarak da tüketilmeli ve bu sayede sıvı desteği de sağlamalı

8 Cevizi unutmayın Ceviz içi en önemli omega 3 desteklerinden biri ve tokluk hissini arttırıyor Ara öğünlerden birinde 3 adet ceviz içi yemeyi unutmayın

9 Haftada en az bir kez balık yiyin: Balıkta vücudumuzun ihtiyacı olan en önemli yağlar mevcut ve bu yağlar metabolizmamızın hızını da arttırıyor zayıflamayı da kolaylaştırıyor

10 İftardan sonra en az 20 dk yürüyün ve metabolizma hızını arttırın

KartalizmA ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-08-10, 19:44   #2
Tanımlı Cevap: Bunları yiyin halsiz kalmayın

tek düşündüğüm şey su içmek,yemek bile yemiyorum doğru dürüst sadece su:S
Eski 12-08-10, 19:46   #3

Alıntı:
|ReckLesS´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
tek düşündüğüm şey su içmek,yemek bile yemiyorum doğru dürüst sadece su:S

Ballı Ballı ye

» ШαитєD « ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-08-10, 19:48   #4

ne demek istiyosun olum sen

dün bi sürahi su içtim yemek yemedim doğru dürüst acıkmıyorum bu ramazan nedense,susuzluk unutturuyo açlığı
Eski 12-08-10, 19:49   #5

Alıntı:
|ReckLesS´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ne demek istiyosun olum sen
Açık açık söyLüyorum

Eski 12-08-10, 19:50   #6

kapalıdan giderim sana o zaman Özgür konuşturma beni
Eski 12-08-10, 19:51   #7

Haydin ben açıcam iftarımı 9 dk kaLdı mınaa Ben niye acıkmadım da susamadım da lan

Eski 12-08-10, 19:54   #8

şimdiden afiyet olsun o zaman bünyen çok sağlam demekki p
Eski 12-08-10, 19:56   #9

Sağolasın

Eski 16-08-10, 02:43   #10

bunların hepsini yersem halsiz kalırım

Bookmarks

Etiket
bunları, halsiz, kalmayın, ramazanda yiyecekler, yiyin

Konu Seçenekleri
Modları Göster

Okuduğunuz Konuya Benzer Konular
Konu Konuyu Açan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uykusuz KaLmayın Cyber_Bios Sağlık ve Sağlıklı Yaşam 0 12-06-09 18:42
Geç Kalmayın GabRieL Aşk Şiirleri 0 08-11-08 22:16
Akşamüstü Neden Halsiz Oluruz ? FORZA Sağlık ve Sağlıklı Yaşam 3 23-04-08 04:01

Şuan Saat: 13:04

Telif Hakları vBulletin
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.