MecazeN  

Geri Dön   MecazeN > Her Telden > İslam Dini & İnsan > Ramazanı Şerif > iftar ve sahur Sofrası

iftar ve sahur Sofrası
iftar yemekleri, iftar duaları, iftar sonrası ve dikkat edilmesi gerekenler

Sahurda yapılması gerekenler, sahur yemekleri ve daha fazlası..

Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 29-09-08, 21:01   #1
Tanımlı Dilber Dudağı (:

Ewet arkadaşlar bu bayram bana el öpmeye gelenler tatlı olarak dilber dudağı yiyecekler

malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • 4 su bardağı baklavalık un, elenmiş
  • 250gr nişasta; açmak için
  • 200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş
  • 1,5 paket tereyağı (teyzem 1 paket kullanmış)
  • 1 yumurtanın akı
  • şerbet:
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
10-12 kişilik

hazırlanması:
  1. unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin hepsini karıştırıp özlü bir hamur yoğurun
  2. hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin
  3. bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun üzerlerine tekrar nişasta serpin her birini servis tabağı büyüklüğünde açın (o kadar büyük açamıyorsanız tatlı tabağı büyüklüğünde de açabilirsiniz) açtıklarınızın üzerine nişasta serpin
  4. 10 yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın (alt üst etmezseniz alttaki yufkalar küçük kalır)
  5. açtığınız onlu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin
  6. cevizi yumurta akı ile karıştırın yuvarlakların bir kenarına cevizli harçtan koyun diğer kenarını hafifçe bastırarak üzerine kapatın
  7. kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin
  8. tereyağını eritip 1 dakika kaynatın kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin (yağın tortusunu kesinlikle kullanmayın) 170C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin
  9. bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip ılınmasını sağlayın fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık haldeki şerbeti üzerlerine gezdirin tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalı halde bekletin

Geç kaLmışlığımın öfkesi
Yaptığım her hatanın sebebi
Gördüğüm renkLerin en güzeLisin biLiyorum
Çıkar béni bu karanLıktan
Yitip gidiyorum

[ Sitemizdeki linkleri görüntülemek için üye olmanız yada giriş yapmanız gerekmektedir ]

( Lütfen Uygunsuz mesajları, mesajın yanındaki butonu yardımı ile bize bildiriniz )
Heaven ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 29-09-08, 22:03   #2
Tanımlı

Abla Dilber dUdağı sansüre giriyodu Rtük öyle söyledi bilmiyo musun

[ Sitemizdeki linkleri görüntülemek için üye olmanız yada giriş yapmanız gerekmektedir ]
S@K@RON ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 29-09-08, 23:47   #3
Tanımlı

Alıntı:
S@K@RON´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Abla Dilber dUdağı sansüre giriyodu Rtük öyle söyledi bilmiyo musun
Ne sansürü yahu banane onlara kalsa herşey sansüre giriyo o önce bazı şeylerin hesabını versinde onan sonra tatlılarımıza karışsın

Geç kaLmışlığımın öfkesi
Yitip gidiyorum

( Lütfen Uygunsuz mesajları, mesajın yanındaki butonu yardımı ile bize bildiriniz )
Eski 29-09-08, 23:52   #4
Tanımlı

Valla dediğin doğru ama AblaSEnin de haberin vardı di mi bu haberlerdenBu sözlerde nasıl bir tahrik var anlamadım

medyatavanın haberi:

Alıntı:
"Önceki gün yayınlanan Oktay Usta'nın sunduğu yemek programında Kadınbudu Köfte'nin tarifi verildi Ancak "Buna Kadınbudu demeyin, bunun adı Pirinçli Köfte" denilerek izleyiciler uyarıldı

Bu gün yayınlanan aynı programda ise Dilberdudağı Tatlısı'nın tarifi verildi Ancak bu tatlının adına da Dilberdudağı yerine Ay Tatlısı denmesi önerildi 40 yıllık yemek ve tatlı isimlerinin STV'de kadını çağrıştırdığı için değiştirilmesi seyircilerin tepkisine neden oldu

Eski 29-09-08, 23:58   #5
Tanımlı

Alıntı:
S@K@RON´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Valla dediğin doğru ama AblaSEnin de haberin vardı di mi bu haberlerdenBu sözlerde nasıl bir tahrik var anlamadım

medyatavanın haberi:
Ben bu habere çok özür dileyerek bişi demek istiyorum ohaaaa çüşşşşş asırlık yemeklerin adınımı deiştircekmişiz daha neler atalarımızn kemikleri sızlıcak valla sen kalk osmanlı mutfagının iki yemeginin adını deiştir oldu başka bişide isterlermi

Geç kaLmışlığımın öfkesi
Yitip gidiyorum

Eski 30-09-08, 00:10   #6
Tanımlı

Abla kargoyla yollasan olmuyo mu tatlıyı

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

ЯΛMMStEIN ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-09-08, 00:13   #7
Tanımlı

adres alalım hemen

Geç kaLmışlığımın öfkesi
Yitip gidiyorum

Eski 30-09-08, 00:15   #8
Tanımlı

Kargo fiyatlarından haberin var mı seninD:

Eski 30-09-08, 00:18   #9
Tanımlı

Olsun canım oda bayram harçlıgı olur

Geç kaLmışlığımın öfkesi
Yitip gidiyorum

Eski 30-09-08, 00:19   #10
Tanımlı

Maraş, Antep, Alanya,Kütahya,Mersin,İzmir sabit bi yerim yok maalesef
Maraş a geçince ben sana dondurma yollim sen bana aytatlısı yolla

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

ЯΛMMStEIN ist offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiket
dilber, dilber dudagı, dudağı

Konu Seçenekleri
Modları Göster

Okuduğunuz Konuya Benzer Konular
Konu Konuyu Açan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dudağı Ne Hale Gelmiş αкυυт İlginç Resimler 7 01-11-08 23:36
Ceza - Sen Oyna Dilber fRoSt Yerli Klipler 3 18-01-08 20:43
Elektrik Kablosunu Isırınca Üst Dudağı Parçalandı, Yeni Dudak Yapıldı SєnттoCαsт Yurtiçi Olaylar 1 11-05-07 11:21
ceza-sen oyna dilber Sanchez Yerli Şarkı Sözleri 1 14-03-07 20:34

Şuan Saat: 05:08

Telif Hakları vBulletin
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.