MecazeN  

Geri Dön   MecazeN > Mecazen Special > KızLar Club ( Bayanlara Özel ) > Güzellik & Diyet

Cevapla
 
Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 26-05-09, 08:38   #11
Tanımlı

LAKTAT: Kozmetikte yumuşatıcı, kalınlaştırıcı ajan veya yağ olarak kullanılan doğal veya sentetik maddeler

LAKTİK ASİT: Sütten veya sentetik olarak elde edilir Cilt hücrelerini bir arada tutan maddeyi kırar ve cilt yüzeyindeki hücreleri bölerek döker

LANOLİN ALKOL: Alerjiye saf lanolinden daha az neden olduğu sanılan ve lanolinden elde edilen bir yumuşatıcı

LANOLİN: Koyunların yağ bezlerinden elde edilen bir maddedir Bazı bünyelerde alerji yaratabilir ancak kuru cilt için çok iyi bir yumuşatıcı olarak kabul edilir

L-ASKORBİK ASİT: İyi bir antioksidan

LİPİD: Yağ, yağ asitleri ve sebum içeren, hem bitkiler hem de ciltte bulunan çok çeşitli maddeye denir Cilt bakım ürünlerinde, bunlar yumuşatıcı ve kalınlaştırıcı ajanlar olarak kullanılırlar

LİPOZOM: Bir madde değil, bir taşıyıcı sistemdir; bazı maddeleri tutup, cilt tarafından emildikten sonra cilde geçirebilme özelliği vardır
__________________
Sayfalar ben, kederim kalemim,hüznüm mürekkebim olduNe üzerime yazılar yazılabildi,ne de üzerimdekiler silindiYazılamayan sayfalara kendimi yazmaya çalıştım satırlar dolusuyazamadım yazılamadım!

MixX



Bu kız iz
divaç için ne kötü bir cariyedir
baby'ciğe

B@LoNCuK ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 26-05-09, 08:38   #12
Tanımlı

MAGNEZYUM: Güçlü emici özelliklerinin yanı sıra dezenfektan etkileri de olan bir mineral

MAGNEZYUM ALÜMİNYUM SİLİKAT: Kozmetikte kalınlaştırıcı bir ajan ve toz olarak kullanılabilen kuru, beyaz bir madde

MAGNEZYUM ASKORBİL PALMİTAT: C Vitamininden elde edilir ve kuvvetli bir antioksidandır

MELANİN: Koyu kahverengi pigment Fazlalığı tenimizin koyu renk, azlığı ise açık olmasını sağlar

MOISTURIZER: Nemlendirici
__________________
Sayfalar ben, kederim kalemim,hüznüm mürekkebim olduNe üzerime yazılar yazılabildi,ne de üzerimdekiler silindiYazılamayan sayfalara kendimi yazmaya çalıştım satırlar dolusuyazamadım yazılamadım!

MixX



Bu kız iz
divaç için ne kötü bir cariyedir
baby'ciğe

B@LoNCuK ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 26-05-09, 08:39   #13
Tanımlı

NEOPENTANATE: Kozmetikte kalınlaştırıcı ajan ve yumuşatıcı olarak kullanılır

NYLON-12: Emici ve kalınlaştırıcı ajan olarak kullanılan toz halinde bir madde



P


PANTENOL: B kompleks vitamininden türetilmiş bir maddedir Kalın, şurupsu bir yapısı ve nemlendirici özelliği vardır Yumuşatıcı olarak da kullanılır

PEELING: Yüzü ölü hücrelerden arındırma

pH: Çözeltilerin asit, nötr veya alkali olma özelliğini gösteren değer Organizmamızdaki tüm sıvılar belirli pH değeri taşırlar Nötr pH değeri 7,0'dır

PİGMENT: Dokulara gerçek rengini veren madde



R


RETİNOL: A vitamininin daha saf ve asitsiz halidir Cildi yenileme özelliğine sahiptir
__________________
Sayfalar ben, kederim kalemim,hüznüm mürekkebim olduNe üzerime yazılar yazılabildi,ne de üzerimdekiler silindiYazılamayan sayfalara kendimi yazmaya çalıştım satırlar dolusuyazamadım yazılamadım!

MixX



Bu kız iz
divaç için ne kötü bir cariyedir
baby'ciğe

B@LoNCuK ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 26-05-09, 08:39   #14
Tanımlı

SELF-TANNING: Güneşsiz bronzlaştırıcı

SERAMİD: Tabii olarak oluşan cilt yağları Cilt bakımı ürünlerinde kullanıldıklarında, su tutucu olarak faydalıdırlar

SERBEST RADİKALLER: İç ve dış etkenlerle cilt dokusunda oluşan ve sabit olmayan moleküler parçacıklardır Serbest radikaller, hücrelere saldırarak yapılarını bozar

SİLİKAT: Kuvvetli emicilik ve kalınlaştırıcılık özellikleri olan inorganik bir tuz

SİLİKON: Silisten (kum bir silistir) elde edilmiş bir madde Eşsiz sıvı nitelikleri silikona kayganlığını verir ve farklı formlarda tende ipek gibi hissedilebilir, yumuşaklık verebilir ve cilt ıslansa bile iyi su tutan bir ajan olabilir

SİTRİK ASİT: Narenciyeden elde edilir ve ürünlerin pH derecelerinin fazla alkalin olmasını önlemek için kullanılır


SORBİTOL: Doğal kaynaklardan sentetik olarak elde edilebilir Kalınlaştırıcı ve kayganlık verici bir ajandır Gliserine benzer

SPF ( Sun Protection Factor): Güneş koruma faktörü
__________________
Sayfalar ben, kederim kalemim,hüznüm mürekkebim olduNe üzerime yazılar yazılabildi,ne de üzerimdekiler silindiYazılamayan sayfalara kendimi yazmaya çalıştım satırlar dolusuyazamadım yazılamadım!

MixX



Bu kız iz
divaç için ne kötü bir cariyedir
baby'ciğe

B@LoNCuK ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 26-05-09, 08:39   #15
Tanımlı

TALK: Emici olarak kullanılan toz halinde mineral ve preslenmiş veya toz halinde olan çoğu pudranın bazı Talk çoğunlukla eleştirilen ve kullanılmaması önerilen kozmetik maddelerindendir Bunun asıl nedeni 1990larda yayınlanan araştırmalarda talkın vajinal kullanımlarda yumurtalık kanserini artırma riskidir Ancak kozmetik kullanımda talkın böyle bir risk faktörü yoktur

TİTANYUM DİOKSİT: Kozmetikte kalınlaştırıcı, beyazlaştırıcı, yağlayıcı ve güneş ışınlarını kesici bir madde olarak kullanılan bir mineraldir Cildi UVA ve UVB radyasyonundan korur ve cildi tahriş etme riski yoktur

TRİGLİSERİT: Kozmetikte yumuşatıcı ve kalınlaştırıcı ajan olarak kullanılır
__________________
Sayfalar ben, kederim kalemim,hüznüm mürekkebim olduNe üzerime yazılar yazılabildi,ne de üzerimdekiler silindiYazılamayan sayfalara kendimi yazmaya çalıştım satırlar dolusuyazamadım yazılamadım!

MixX



Bu kız iz
divaç için ne kötü bir cariyedir
baby'ciğe

B@LoNCuK ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 26-05-09, 08:39   #16
Tanımlı

V


VİTAMİN A: İyi bir antioksidan

VİTAMİN C: İyi bir antioksidan

VİTAMİN D: Antioksidan

VİTAMİN E: Bazı insanlarda alerjiye neden olabilmesine rağmen en güvenilir antioksidanlardandır

VİTAMİN K: Kozmetikteki ana kullanımı göz çevresindeki halkaların koyuluklarını ve yüzeysel kılcal damarların görünümünü azaltmasıdır Buna rağmen K vitamininin cilt bakımının herhangi bir evresinde işlevsel olduğunu kanıtlayan bağımsız bir araştırma yoktur



Y


YEŞİL ÇAY: Tahriş önleyici özellikleri de olan bir anti-oksidan

YAĞLAR: Yağ, yağ asitleri ve sebum içeren, hem bitkiler hem de ciltte bulunan çok çeşitli maddeye denir Cilt bakım ürünlerinde, bunlar yumuşatıcı ve kalınlaştırıcı ajanlar olarak kullanılırlar



Z


ZEDOARİ YAĞI: Cilde tahriş edici etkileri olan kokulu bir yağ Buna rağmen, bu yağın antioksidan ve tahriş/iltihap giderici etkileri olduğunu gösteren çalışmalar da vardır

ZEOLİTE: Kozmetikte emici olarak kullanılan mineral gruplarından biri Kanseri önleyici etkileri olduğu da söylenmektedir
__________________
Sayfalar ben, kederim kalemim,hüznüm mürekkebim olduNe üzerime yazılar yazılabildi,ne de üzerimdekiler silindiYazılamayan sayfalara kendimi yazmaya çalıştım satırlar dolusuyazamadım yazılamadım!

MixX



Bu kız iz
divaç için ne kötü bir cariyedir
baby'ciğe

B@LoNCuK ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 26-05-09, 09:44   #17
Tanımlı

Güzel bir mini sözlük oldu Yararlanılabilir ben bile (:
Teşekkurler
PathFinder ist offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiket
kozmetik, sözlüğü

Konu Seçenekleri
Modları Göster


Okuduğunuz Konuya Benzer Konular
Konu Konuyu Açan Forum Cevaplar Son Mesaj
kozmetik nedir? Osiris E-Sözlük 3 10-05-09 21:47
Kozmetik Ürünler Ne Zaman Atılmalı ? B@LoNCuK Güzellik & Diyet 0 02-05-09 15:34
Kozmetik ürünlerini nasıl saklayacaksınız? gosd3.m Güzellik & Diyet 0 14-03-09 13:13
Kozmetik ürünleri kanseri tetikliyor mu? Appoximate Sağlık ve Sağlıklı Yaşam 0 07-01-07 15:31
Kozmetik Ürünlerindeki 'Gizli' Risk Appoximate Sağlık ve Sağlıklı Yaşam 0 05-01-07 13:01


Şuan Saat: 07:53


Telif Hakları vBulletin
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.