|
|
|
|||||||
| Siyaset Siyasi fikirlerinizi başkalarının haklarına zarar vermeden kullanınız, siyaset meydanında hakaret, eleştiri ve aşağılama yasaktır |
![]() |
|
|
Konu Seçenekleri | Modları Göster |
|
|
#1 |
|
Milli Eğitim beyin yıkıyor’
MHP’li Duran Bulut, Sümela Manastırı ve Akdamar Kilisesi’yle ilgili soruların ilköğretim ders kitabında yer almasını değerlendirdi: Türk çocuklarının beyni yıkanıyor “Anadolu’nun gerçek sahibi bunlar” mesajı veriliyor Milli şuuru yok etme çabası Matematik ders kitabında, başka dini ve tarihi yerlerden söz edilmezken, Sümela Manastırı ile Akdamar ziyaretlerine ilişkin soruların yer alması, milli şuurun yok edilme çabası olarak nitelendirildi ![]() Haber: Sümeyra YILMAZ Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nun 06 12 2007 tarih ve 198 sayılı kararı ile 2008-2009’dan itibaren 5 yıl süreyle ders kitabı olarak okutulması kabul edilen, Cüneyt Çevik ve Mustafa Özkan tarafından yazılan ilköğretim 3 sınıf Matematik ders kitabında bir skandala imza atıldı Kitabın 95 sayfasında doğal sayılarla çarpma işlemi anlatılırken, “Sümela Manastırı’nı her gün ortalama 315 kişi ziyaret ediyor Manastırı 3 günde toplam kaç kişi ziyaret eder?” sorusu ve görsel materyaline yer veriliyor 100 sayfada ise aynı konu anlatılırken “Akdamar Adası’nı her gün 100 kişi ziyaret ediyor 3 günde kaç kişi ziyaret eder?” sorusu ve konuya ilişkin resim bulunuyor İlköğretim kitabında bunlara yer verilmesinin AKP iktidarının izlediği politikaların yansıması olduğu ve Türk çocuklarının kendi kültüründen uzaklaştırıldığı eleştirileri yapıldı Hıristiyanlık açılımı Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kitapta başka dini ve tarihi yerlerden söz edilmezken yalnızca Sümela ve Akdamar’dan örnek verilmesinin manidar olduğunu belirtti Koncuk,“Bu Milli Eğitim Bakanlığı’nın Hıristiyanlık açılımıdır Selimiye, Topkapı Sarayı, Sultan Ahmet gibi birçok tarihi eserimiz var Türk İslam Kültürüne ait Bunların hiçbiri bir matematik probleminde örnek olarak gösterilmezken sadece Sümela ve Akdamar’ın verilmesi iyi niyetle açıklanamaz” dedi Koncuk şöyle devam etti: “Adının başında milli kelimesi olan bakanlığın Tür-İslam Kültürüne dayalı eserleri öne çıkarma görevi olduğunu unutarak Hıristiyanlık aleminde büyük önem atfedilen Sümela ya da Ermenilerin büyük önem verdiği Akdamar’ın kullanılması son derece manidardır Bu anlayışı onaylamak mümkün değil ” Ülkemize fayda sağlamaz Koncuk, AKP hükümetinin bir yerlere mavi boncuk dağıtma endişesinde olduğunu belirterek, “Bu anlayış ülkemizi bir fayda sağlamaz Şuurdan yoksun bir neslin yetişmesine sebep olacağı açıktır Kültüründen habersiz bir nesil yetiştirilmesi isteniyor” dedi Çocukların beyinleri yıkanıyor MHP Balıkesir Milletvekili ve Meclis Eğitim Komisyonu üyesi Ahmet Duran Bulut, Sümela Manastırı ile Akdamar Adası’yla ilgili soruların ders kitabında yer almasını değerlendirdi Bulut, bu tür uygulamalarla Türk çocuklarının kendi kültüründen uzaklaştırıldığını söyledi MHP’li Bulut şunları kaydetti: “Sümela Manastırı ve Akdamar Kilisesi uzun zamandır yabancı inançlara Türkiye’de gösterilen sempatinin ifadesi olarak lanse edilmektedir Türk çocuğunu milli kültüründen, kendi inanç köklerinden koparmak, ülkemizin, Anadolu’nun Türkleşmesi hedefinden sıyrılarak ’bakın buralarda sadece Türkler yok asıl sahibi bunlar biz sonradan geldik’mesajını vererek Türk çocuklarını bu topraklarda yabancılaştırmak sahiplik duygularını azaltmak amacına yönelik gayri milli kadroların hazırladıkları kitap ve sorulardır bunlar ” Bulut, bu örneklerin bilerek verildiğini ve belli kadrolarca çocukların bilinç altını etkilemek amacıyla bu tür yayınların bilinçli olarak hazırlandığını belirtti Arkasında Soros var Bulut şunları kaydetti: “Milli Eğitim Şurasına çağırılanlar ve şurada alınan kararlar; İstiklal Marşı’nın, Andımız’ın okutulmasının çıkarılmasının tavsiyesi bu gayri milli kadroların öğretimleridir O kadroların arkasında Saros vardır, AB vardır, Bu kadroların arkasında Büyük Ortadoğu Projesi ve Başkanları vardır Sultan Ahmet’ten, Eyüp Sultan’dan Selimiye’den örnekler vermek yerine böyle Sümela Manastırından Akdamar’dan örnek vererek bu çağrışımları yaptırmak Türk çocuklarının beyinlerini yıkamak ve estirdikleri rüzgarın yönüne Türk çocuklarını savurmak gayesine matuftur ”
|
|
|
|
#2 |
|
başlığa bakıyorum da, aynı korku imparatorluğu maalesef devam ediyor
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bu ülkede öyle şeylerle gençlerin beyinleri yıkanıyoki bunlar onların yanında hiç bişey deil bana göre
Millet Klavye Delikanlısı Olmuş Ahkam Kesiyo Geç kaLmışlığımın öfkesi Yaptığım her hatanın sebebi Gördüğüm renkLerin en güzeLisin biLiyorum Çıkar béni bu karanLıktan Yitip gidiyorum [ Sitemizdeki linkleri görüntülemek için üye olmanız yada giriş yapmanız gerekmektedir ] ( Lütfen Uygunsuz mesajları, mesajın yanındaki butonu yardımı ile bize bildiriniz![]() ) |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
beyin yıkamada kimse sizin elineze su dökemez rahat olabilirsiniz (:
|
|
|
|
#5 |
|
doğru cemat evlerinde çok güzel yıkıyolar
|
|
|
|
#6 |
|
İstemeyen gitmesin kardeşim cemaat evlerine zorla kolunuzdan tutup götürmüyolarya
Millet Klavye Delikanlısı Olmuş Ahkam Kesiyo Geç kaLmışlığımın öfkesi Yaptığım her hatanın sebebi Gördüğüm renkLerin en güzeLisin biLiyorum Çıkar béni bu karanLıktan Yitip gidiyorum [ Sitemizdeki linkleri görüntülemek için üye olmanız yada giriş yapmanız gerekmektedir ] ( Lütfen Uygunsuz mesajları, mesajın yanındaki butonu yardımı ile bize bildiriniz![]() ) |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiket |
| beyin, eğitim, milli, yıkıyorand#8217 |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
|
|
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular
|
||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Milli Eğitim Bakanı olsanız ?? | stante | Muhabbet Meydanı | 5 | 16-06-09 11:06 |
| SağLam Beyin Yıkıyor - 28.03.08 | DaRk Baby | Beşiktaş ( 1903 ) | 0 | 28-03-08 08:54 |
| Mevzuat’ın İncelenmesi-Milli eğitim temel kanunu | darkness10 | Sunumlar | 0 | 29-05-07 13:53 |
| Ziya Doğan beyin yıkıyor (10.02.2007) | ℓємαgяυ | Trabzonspor ( 1967 ) | 0 | 10-02-07 08:58 |
| Doğan beyin yıkıyor | Bγ_Dαпgeг | Trabzonspor ( 1967 ) | 1 | 01-12-06 14:20 |