MecazeN  

Geri Dön   MecazeN > Mecazen Special > Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim kendinden daha fazlasını, daha iyisini ve tüm bunları elde etmeye hazır hale gelmek istemezmisiniz ?

Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 14-09-10, 19:34   #1
Tanımlı Mutluluk için "ideal yıllık gelir" bulundu

Araştırmacılar araştırdı: Kişilerin gelirleri yıllık 75 bin dolara yaklaşınca mutluluk ve huzur duyguları artış gösteriyor

Araştırmaya ilişkin bulgular ABD’deki Ulusal Bilimler Akademisi’nin yayın organında yer aldı

Ekonomist Deaton Kahneman ve Nobel ödüllü psikolojist Daniel Kahneman’ın 450 bin Amerikalı’yla 2008 ve 2009 yılları arasında gün ve gün yaptığı görüşmeler sonucunda ortaya çıkan araştırmada, Gallup’un Mutluluk Endeksi’nde yer alan sorular soruldu

75 BİNDEN SONRASI HİKAYE
Gün ve gün yapılan analizlerin sonunda da gelir düzeyi yükseldikçe mutluluk ve huzur duygularının arttığı sonucuna varıldı Buna karşılık mutluluk ve huzur getiren en efektif gelir düzeyinin yıllık 75 bin dolar olduğu da iddia edildi Yani bu gelir seviyesine kadar her gelir artışı mutluluk ve huzur düzeyinde daha hızlı artışlar getiriyor Bu seviyeden sonra ise gelir ve huzur düzeyinde bir artış yaşanmıyor

Deaton Kahneman, 75 bin doların üzerinde gelire sahip olanların konforlu ve rahat yaşam nedeniyle yine kendini iyi hissettiğini fakat bu gelir düzeyinin üzerine çıkılmasının günlük mod üzerinde daha fazla mutluluk etkisi yaratmadığını söyledi

,

,

,

Duru'm

26062011 - 2035
Kurban olurum ben sana
SterLicyA ist offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiket
bulundu, icin, ideal yıllık gelir, mutluluk

Konu Seçenekleri
Modları Göster

Okuduğunuz Konuya Benzer Konular
Konu Konuyu Açan Forum Cevaplar Son Mesaj
Emre Belezoğlu; "Çifte Mutluluk Yaşamak İstiyorum" SiNKa Fenerbahçe ( 1907 ) 0 30-04-10 12:10
"Alacaklı ve Borçlular" için oldukça önemli bir konu "İCRA TAKİP YOLLARI" stante Kültür ve Sanat 0 10-06-09 19:58
"Alacaklı ve Borçlular" için oldukça önemli bir konu "İCRA TAKİP YOLLARI" minerva Eğitim ve Öğretim 3 04-12-08 16:15
(")"(")"(")fareye Bakin Dİrİlerİ BirakmiŞ ÖlÜlere GÖzÜ DİkmİŞ(")"(")"(") minerva Komik Resimler 2 08-11-08 14:02
DOWNLOAD Google Earth """""""Pro""""" Orjinal CD Kopyası! .400.00 $.-----full---- uploader Program Tanıtımları 14 05-09-08 02:23

Şuan Saat: 12:34

Telif Hakları vBulletin
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.