|
|
|
|||||||
| Kişisel Gelişim kendinden daha fazlasını, daha iyisini ve tüm bunları elde etmeye hazır hale gelmek istemezmisiniz ? |
![]() |
|
|
Konu Seçenekleri | Modları Göster |
|
|
#1 |
|
Bakın şimdi
![]() ![]() ![]() Bilim insanları narsizmin belirtilerini ortaya çıkarmış ![]() Aşağıdakilerden en az 5’inin varlığı bu bozukluğun teşhisi için yeterliymiş Ben de daha rahat test edin diye her maddenin açılımı ekledim![]() ![]() ![]() 1 Abartılı biçimde kendini önemseme![]() (“Ben olacaktım ki” ile başlayan her cümle ![]() ![]() Ama bunlar işi Başbakanlığa kadar götürürler Öyle laf olsun diye değil ha! Gerçekten! Gerçekten Başbakan olması gerektiğini düşünür )2 Sınırsız başarı, güç, güzellik ve ideal aşk hayalleriyle meşgul olma![]() (Ama bunlar için hiç çaba göstermeden, hiçbir altyapıya sahip olmadan Kadınlar mesela, ne çok okumuştur, ne çok güzeldir, ne çok kültürlüdür ne görgülüdür ne de zevklidir Ama adam beğenmez Şunu da düşünmez: “Her şeyi olan adam seni ne yapsın?”)3 Özel olduğuna inanma ve özel insanlar tarafından anlaşılabileceğini düşünme (Bazen iyi birileri çıkar ve onlara gerçekleri söyler Ya da öyle sinir olmuştur ki, ona kim olduğunu hatırlatır İşte bu noktada o başka bir atmosferde nefes alıyormuş hissiyle hareket etmeye başlar “Siz anlamazsınız” havasında![]() ![]() ) 4 Başkalarının aşırı derecede hayranlık duymasına ihtiyaç hissetme![]() (Ama hayranlık duyulacak bir özelliği olmadan ![]() ![]() Bunlar, kendilerinde özellik bulamadıklarından daha doğrusu emek verip bir özellik yaratamadıklarından garip huylara dadanırlar İşte hep bahsettiğim, “Ben pişmiş maydanoz yemem”ciler![]() ![]() Yemezsen yeme! Bana ne? Bir de bunu gözünün içine baka baka söyler ki sen de ona “Aaa niye? Pişmişle pişmemiş arasında ne fark var?” falan diyeceksin Abuk sabuk olsun ama o konuşulsun![]() ![]() )5 Başkalarının hep kendi beklentisine uymasını bekleme![]() ![]() ![]() (Hayır, normal olsa uyarsın da, normal istekleri yoktur ki! Soğukta cam açar, sıcakta hırka giyer bunlar ) 6 İnsanları kendi çıkarları için kullanma (Sadece kullansa iyi! Kullanamayınca küserler )7 Empati eksikliği![]() (Empatinin anlamı, sadece başkalarının onun için hissetmesi gereken duygulardır ) 8 Başkalarını kıskanma ve kıskanıldığını düşünme![]() (Tabii ![]() ![]() Sürekli kurşun döktürürler Bir şey ters gitse, nazar değidiği içindir! Ama aslında başkalarını gözleyen odur )9 Küstah, kibirli davranma eğilimi
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiket |
| narsist, olmak, olmamak |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
|
|
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular
|
||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| koLeRa | Narsist | mevt | Yerli Şarkı Sözleri | 1 | 24-10-10 18:48 |
| Sessiz Olmamak İçin ? | Elano' | Kişisel Gelişim | 2 | 03-08-09 03:58 |
| Dayakçı Anne Olmamak İçin | FORZA | Felsefe & Psikoloji | 2 | 23-05-09 13:07 |
| Olmak Yada Olmamak İşte Muhtemel Onbirler 11-12-2007 | KaraMurat | Beşiktaş ( 1903 ) | 3 | 11-12-07 13:04 |