|
|
|
|||||||
| Oruç ve Muhabbet Neler orucu bozar, Oruç bozmanın cezası nedir ? neden oruç tutmak gerekir ? |
![]() |
|
|
Konu Seçenekleri | Modları Göster |
|
|
#1 |
|
DOKUZUNCU NÜKTE
Ramazan-ı Şerifin orucu, doğrudan doğruya nefsin mevhum rububiyetini kırmak ve aczini göstermekle ubudiyetini bildirmek cihetindeki hikmetlerinden bir hikmeti şudur ki: Nefis Rabbisini tanımak istemiyor; firavunâne kendi rububiyet istiyor Ne kadar azaplar çektirilse, o damar onda kalır Fakat açlıkla o damarı kırılır İşte, Ramazan-ı Şerifteki oruç, doğrudan doğruya nefsin firavunluk cephesine darbe vurur, kırar Aczini, zaafını, fakrını gösterir, abd olduğunu bildirir Hadisin rivayetlerinde vardır ki: Cenâb-ı Hak nefse demiş ki: "Ben neyim, sen nesin?" Nefis demiş: "Ben benim, Sen sensin " Azap vermiş, Cehenneme atmış, yine sormuş Yine demiş: "Ene ene, ente ente " Hangi nevi azâbı vermiş, enâniyetten vazgeçmemiş Sonra açlıkla azap vermiş Yani aç bırakmış Yine sormuş: "Men ene? Ve mâ ente?" Nefis demiş: "Ente Rabbiye'r-Rahîm , Ve ene abdüke'l-âciz " Yani, "Sen benim Rabb-i Rahîmimsin Ben senin âciz bir abdinim (Mektubat Ramazan R Sh 393)SÖZLÜK MEVHUM : Olmadığı halde var sanılan, kuruntu edilen ![]() RUBÛBİYET : Cenâb-ı Hakkın her zaman, her yerde ve her mahlûka muhtaç olduğu şeyleri vermesi, onu terbiye etmesi ve idâresi altında bulundurması vasfı ![]() FİRAVUNÂNE : Nefsini, benliğini ve enâniyetini Firavun gibi ilâh seviyesine çıkartacak derecede büyük görürcesine ![]() ZAAF : Zayıflık, iktidarsızlık, kudretsizlik ![]() FAKR : Fakirlik, ihtiyaç, yoksulluk, azlık, muhtaçlık ![]() ABD : Kul,köle ![]() RİVÂYET : Peygamberimizden işittiklerini veya Sahabeden duyduklarını, birisinin başkasına anlatması ![]() ENÂNİYET : Benlik, gurur ![]() MEN ENE : Ben kimim? VE MA ENTE: Sen kimsin?
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiket |
| darbe, firavunluğuna, nefsin, oruc, vurur |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
|
|
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular
|
||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Benim İçin Beni Vurur Musun? | DaRk Baby | Alıntı Çalışmalar | 0 | 30-11-08 03:45 |
| Oruç nedir?niçin oruç tutulur? | Heaven | Oruç ve Muhabbet | 4 | 31-08-08 23:13 |
| Herkesin Oruç Tuttuğu Ramazan'da Kimler Oruç Tutmayabilir ? | FORZA | Oruç ve Muhabbet | 1 | 15-08-08 22:44 |
| nefsin terbiye edildiği ay | ze_roberto | Oruç ve Muhabbet | 0 | 10-09-07 10:00 |
| Aşk Adamı Vurur! Döne Döne Vurur! | umutersoy | Komik Resimler | 9 | 03-02-07 19:40 |