MecazeN  

Geri Dön   MecazeN > Mecazen Special > Parapsikoloji

Parapsikoloji Parapsikoloji hakkında hersey bu bölümümüzde

Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 03-03-08, 13:56   #1
Question Parapsikoloji Nedir ?

Kuşkunun Evrimi

Rhine Araştırma Merkezi, Duke Üniversitesi´nin Gölgeli Meşe adlı kampüsünden birkaç adım uzaklıkta Parapsikolojinin babası JBRhine tarafından 1927 yılında kuruldu ve konunun en eski kurumu Merkezdeki bilimadamı psişik yeteneğe sahip insanları araştırıyorlar Parapsikologlar bu yetiye PSI diyorlar: Telepati (aklı okuma), Öngörü (gelecekteki olayların algılanması), Durugörü (gözle görülmeyen şeyleri görme yetisi) ve Telekinezi yani zihnin doğrudan doğruya maddeyi etkileme gücü (fiziksel güç olmadan nesnelerin hareket etmesi) PSI ruh mu? Bu sorunun cevabı yok, uzmanlar böyle bir soruyu gereksiz buluyorlar buna karşın PSI, ruh kadar anlaşılması zor hatta imkansız bir konu ama bu aldatıcı olabilir İnsanoğlunun bilinci ilk kez geliştiğinden beri temel korkunun kaynağı bu soruydu ve yine insanoğlu olanlardan sonuç çıkarmayı öğrendiğinden bu yana yine bu soru sayısız tartışmanın konusu oldu Batı tarzı kuşkuculuk geçen iki yüzyıla hakim olduktan sonra durum değişiyor olabilir Yani kuşkuculuğun getirdiği düşünsel evrim, inançları araştırmalara dönüştürerek, kanıtların peşinde koşulmaya başlandı

"PSI İnanç Değil, Bir Bilgidir"

Rhine Araştırma Merkezi´ne gitmek için ne bir inanan ne de bir alaycı olmanız gerekmiyor Amerikalı´ların % 60´ı gibi bir agnostik olmanız yeterli Şimdi yine deneye geri dönelim; "Kırmızı ışıklı küçük bir odada ipuçlarını bulabilecek miyim? Şu ana kadar görüş alanımdan sızanlar izlenmeye başlandı Örümceğe benzer kaşlar, memeli hayvan yüzleriKıllı, örümcek ve maymun karmaşaları Kafamdan güzel diye geçiriyorum Kürklü ama gözleri bir maymuna benziyor ama bu ne? Yarasa ya da bir fare Bir de havuç var, ayıklanmış ama yapışkan Peki, bunlar nedir? Yarım saat sonra Alexander kulaklıklardan konuşmaya başladı Şimdi gözlerini açabilirsin dedi Bir video monitöründeki imajlar serisinden bir tanesini seçmeliyim Steinmetz´in beni yollamaya çalıştığını düşünüyorum İlk resim altın bir aztek maskesini gösteriyor İkincisinde, bir bahçede duran bir adam ve bir kadının birbirlerini yakmaya çalışmaları Kalbim hızla çarpıyor fakat bekledim Dördüncü resim iki adamın boynuzlarla oynamasını gösteriyor Kedi ve fareyi tekrar görüp göremeyeceğimi sordum ´Belki yanlış yaptım´ dedim Fakat Steinmetz, kıllı yaratıkların resmini sallayarak içeri girdiğinde o kadar çok şaşırmadım Rhine Araştırma Merkezi´nin şefi parapsikolog Richard Broughton titizlikle düzenlenmiş bürosunda ´Ben PSI´ye inanmıyorum" diyor ve "Bu bir inanç meselesi değil, bilginin özüdür´ diye ekliyor"

İnançlar sorgulanıyor

Robert Jahn; "Kafalarımız bilinen evrenin dışındaki bilinç dalgalarını alabilen televizyonlar olarak düşünülebilir" diyor Bilim yakın geçmişin tartışmalı taslak bilimi olan Parapsikoloji´yi artık modern metodlarla araştırıyor Olaylar, artık o kadar inandırıcı değil aksine kuşku verici Ama yine de açıklanamayan olaylar var İşte 1998´in parapsikolojisi

"Düşünceleri beynime yaymaya çalışıyorlar İnanın, yemin ediyorum ki ben deli değilim Gözüme yerleştirilen masa tenisi toplarıyla bir budalaya benzediğimi dşünüyorum Kırmızı renkle ışıklandırılmış, pembemsi ince bir dumanla dolu küçük bir odadayım Kafamdaki kulaklıklardan gelen ses bir annenin sesi kadar müşfik ve rahatlatıcı; ellerim ısınıyor ve kurşun gibi ağırlaşıyor Alnımda bir serinlik var Ses; ´Tamamen rahatladınız´ diyor Sonra bir dalga sesine dönüştüyor Kendimi, zar gibi bir koza içinde korunan, rahimdeki bir cenin gibi hissediyor ya da öyle hayal ediyorum Aslında ben bir Ganzfeld Deneyi´nin konusuyum Almanca´da "tüm alan" anlamına gelen Ganzfeld, kendimi içinde uçuyor gibi hissettiğim sonsuz boşluğu simgeliyor Deney, insanların uyurken ya da uykuya yakın oldukları anlarda ortaya çıkan psişik olayları incelemeleye dayandırılmış Psişik sinyallerin gündüz saatlerinde çevreden gelen ve uyanık aklın özgün gürültüleri tarafından engellendiği düşünülüyor Parapsikolog Cheryl Alexander diğer bir odadaki kontrol panelinde oturuyor Alexander herhangi bir hayali tanımlayacağımı ya da kafamda toplanan kelimeleri tekrarlayıp tekrarlayamayacağımı soruyor İletişimi sağlayacak sistemi kullanan Steinmetz ve Alexander´a bir mikrofon yerleştiriyorlar Şu anda hiçbirşey görmüyorum"

FORZA ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 03-03-08, 17:53   #2
Tanımlı

Ellerine sağlık FORZA !

FATRIX ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-03-08, 00:17   #3
!S@
Tanımlı

tşk forzaa

neyi var bu imzanın neresi anti
!S@ ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-03-08, 11:40   #4
Tanımlı

bilgi için tesekkurler
PSI'ye sayende ogrendım

KartalizmA ist offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiket
parapsikoloji, parapsikoloji nedir

Konu Seçenekleri
Modları Göster

Okuduğunuz Konuya Benzer Konular
Konu Konuyu Açan Forum Cevaplar Son Mesaj
Parapsikoloji hüzün Parapsikoloji 0 24-03-08 19:50
Parapsikoloji Ve Hipnoz FORZA Parapsikoloji 0 05-03-08 17:14
Parapsikoloji Ve Tedavi FORZA Parapsikoloji 0 05-03-08 17:13
Parapsikoloji araştırmaları !S@ Felsefe & Psikoloji 5 29-09-07 14:40
parapsikoloji !!!!!!!!! AMASYALII Gizemli Olaylar 0 30-01-06 00:35

Şuan Saat: 13:51

Telif Hakları vBulletin
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.