|
|
|
|||||||
| Oruç ve Muhabbet Neler orucu bozar, Oruç bozmanın cezası nedir ? neden oruç tutmak gerekir ? |
![]() |
|
|
Konu Seçenekleri | Modları Göster |
|
|
#1 |
Konu «XpLod» tarafından (29-09-06 Saat 21:20 ) de değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
Konu «XpLod» tarafından (29-09-06 Saat 21:19 ) de değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Güssel
|
|
|
|
#5 |
|
Akşam ezanı dinlemek
Sahur vakti yemek yemek Ramazana mahsus şeydir Gece davulcu söylemek Bu aya hürmet gerek, Nîmete şükür gerek, Mübârek Ramazan’da, Hakka ibâdet gerek ![]() Davulumun ipi kaytan, Kalmadı sırtıma mintan, Virin ağalar bahşişim, Alayım sırtıma mintan Evveli rahmettir kula Girelim sıdk ile yola Hulûs ile eyleyelim Ta ki dua makbul ola Göz aydın hepimize, Mübârek günler bize, Onbir ayın sultanı, Hoş geldin evimize Herkes sabırla bekler, Zayi olmaz emekler İftara geliyoruz ![]() Hazırlansın yemekler İşte geldi gidiyor, Mutlu günler bitiyor, Onbir ayın sultanı, Bize vedâ ediyor ![]() Misafirim nazlandı, Börek diye sızlandı, Bir sini börek yedi, Biraz olsun uslandı Pilavın kokusu var, Mâninin arkası var, Bahşişimi yollayın ![]() Gözümün uykusu var ![]() Sahur oldu ışıyor, Bülbüller ötüşüyor, İftara çay deyince, Yüreğim tutuşuyor ![]() Sokak yolu dar mıdır? Minaresi var mıdır? İftara kal diyorlar, Acep aslı var mıdır? Var hânene selâm et! Hâlin olsun selâmet, Son günler yaklaştıkça, Çoğalır oldu dâvet Yün yatakta yatarız, Yapma çiçek satarız, Biraz bekle davulcu, Şimdi bahşiş atarız ![]() Konu FORZA tarafından (28-09-07 Saat 16:28 ) de değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Akşam ezanı dinlemek
Sahur vakti yemek yemek Ramazana mahsus şeydir Gece davulcu söylemek Onbir ayın sultanı, Kıymetlidir her ânı, Süslersin şu cihânı, Hoşgeldin yâ Ramazan! Hoşafın suyu boldur, Bir kepçe daha doldur, Sahurda köfte varmış, Ne olur erken kaldır ![]() Pilavın kokusu var, Mâninin arkası var, Bahşişimi yollayın ![]() Gözümün uykusu var ![]() Var hânene selâm et! Hâlin olsun selâmet, Son günler yaklaştıkça, Çoğalır oldu dâvet ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Evveli rahmettir kula
Girelim sıdk ile yola Hulûs ile eyleyelim Ta ki dua makbul ola Şükür bu aya girdik ![]() Akşam hilâli gördük, Sevinçlere garkolup, Yüzü secdeye sürdük Sahur oldu ışıyor, Bülbüller ötüşüyor, İftara çay deyince, Yüreğim tutuşuyor Yükseklere aşmayın, Kötüye yanaşmayın, Eller ne derse desin, İyilikten şaşmayın ![]() Çatal kaşık elimde, Besmele var dilimde, Fazla kaşık salladım, Bir sızı var kolumda ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Hakk’ın bize ihsanısın
Hem ayların sultanısın Sen bir saadet kânısın Ey mâhı sultan merhaba Göz aydın hepimize, Mübârek günler bize, Onbir ayın sultanı, Hoş geldin evimize ![]() Bak bülbül sedâsına, Şükreder Hüdâsına ![]() ![]() ![]() Aşıklar boyun eğmiş, Yalvarır Mevlâsına ![]() Su içtim serinledim, Derde düşdüm inledim, Takvimi okuyunca, Büyük sözü dinledim Sokak yolu dar mıdır? Minaresi var mıdır? İftara kal diyorlar, Acep aslı var mıdır? Misafirim nazlandı, Börek diye sızlandı, Bir sini börek yedi, Biraz olsun uslandı |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bu gece ayın evveli
Açıldı İslâm’ın gülü Geldi Mubarek ramazan Mesrur etti cân ü dili ![]() Kavuştuk Ramazan’a, Hem de büyük ihsana, Bu ayda oruç tutmak, Huzur verir insana ![]() Secdeye varan başla, Gözlerden akan yaşla, Müslüman arkadaşla, Ne güzeldir Ramazan ![]() Karşıma fener geldi, Aklıma neler geldi, Börek bekledim ama, Sofraya döner geldi Günâhın olsa yığın, Yine de O’na sığın ![]() Gazabından fazladır, Rahmeti Allahımın ![]() Hava sıcak terlerim, Birçok mâni derlerim, Davet verdim bu akşam ![]() Sizleri de beklerim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Akşamdan pilavı pişirdim
Gene karnımı şişirdim Çok mani diyecektim ama Defteri yolda düşürdüm Bak geldi etli dolma, Çok yiyip göbek salma ![]() Üstüne bir kahve iç, Terâvihe geç kalma! Cebimin ağzı dardır İçinde şeker vardır ![]() Sabreyle aman gönül, İftara neler vardır? Davulun içi pekmez, Çalarım fakat ötmez ![]() Bir bahşiş vermezseniz, Davulcu buradan gitmez ![]() Günâhın olsa yığın, Yine de O’na sığın ![]() Gazabından fazladır, Rahmeti Allahımın ![]() Halayıklar halayıklar Ocak başında uyuklar Davulumun sesini duyunca Pirincin daşını ayıklar ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiket |
| buraya, mani, manileri, ramazan |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
|
|