MecazeN  

Geri Dön   MecazeN > Mecazen Special > Soru - Cevap

Soru - Cevap Aklınıza takılan her soruyu sorabilirsiniz..

Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 20-04-10, 15:38   #1
Tanımlı Ruh Hastalanır mı?

Ruh Hastalanır mı?

Neden?

AR'MUT Deyip Geçmeyin, Onun İlk Hecesi Çoğu İnsanda Yoktur!

☾✫
ß!r!c!k ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 20-04-10, 16:34   #2
Tanımlı

Hastalanır, mesela depresyon en güzel örnektir buna

Nedenine de kötü hava koşulları diyelim (:

Avrupa'nın yıllarca barbar dediği, medeniyetten yoksun diye aşağılamaya,
ikinci sınıf insan muamelesi yapmaya çalıştığı,
Türk Milletinin belki Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ilk kez bu denli bir cesaret ve kararlılıkla
Avrupa'ya gereken tokadı olmaktır Galatasaray'lılık

Doğduğum Günden Beri Yanımda ; GöğSümün Sol Yanında
Mertist ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 20-04-10, 16:40   #3
Tanımlı

İnsan vücudunda bazı maddelerin eksikliğinden dolayıda ruh hastalanır

dahi ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 20-04-10, 19:39   #4
Tanımlı

Alıntı:
Mertist´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Hastalanır, mesela depresyon en güzel örnektir buna

Nedenine de kötü hava koşulları diyelim (:
O halde o havayı solumamak lazım Sıkıyorsa tabi

Alıntı:
dahi´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
İnsan vücudunda bazı maddelerin eksikliğinden dolayıda ruh hastalanır
Oysa ben hastalanmayacağını düşünüyorum!

☾✫
Eski 20-04-10, 20:26   #5
Tanımlı

her konuda mükemmel cvpların oldgu gibi bu konudada mükemmel bi cevabının olduğunu düşünüp sorunun yanıtının sende saklı olduğuna eminim

,
0SEmih0 ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 20-04-10, 21:48   #6
Tanımlı

Estağfirullah
Bu bakış çok farklıdır semih benim fikrime herkezin katılmasını bekleyemeyiz nihayetinde
Biraz daha bekleyelim bakalım benimle aynı düşünen biri varmıdır acaba?

☾✫
Eski 20-04-10, 22:53   #7
Tanımlı

Tabikide hastalanmaz; İmam Cafer'e göre "Ruh insanın bedenin üstünde güneş gibidir Bedenin yaptığı kötü işlerde bedenle hareket etmez, neticesinde ruhanidir ve kutsaldır"

Onun dışında hastalanmak kelimesini reel anlamda düşünecek olursak ruhun beden gibi hastalanması söz konusu dahi değildir
Mecazi anlamda ise İmam caferin dediklerine kesinlikle katılıyorum Ruh bedenin kötü işlerine ortak olmaz Akıldan ve benlikten bağımsızdır
PathFinder ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 21-04-10, 11:55   #8
Tanımlı

Sayın PathFinder ile aynı düşüncedeyim
Bende bir iki şey karalayayım o halde

Bu ruh hastalanması , ruhun kör olması bana hep tuhaf gelmiştir

Ruh hastası!!!
Şimdi bu tabiri kullanıyorlarBende ruhun hastalanmıyacağı kanaatinde olanlardanım
Bedenin sultanı olarak adlandırılır ruh Şuurlu , nurani, diri ve harici vücut sahibi bir varlıktır denir Şuurlu ve nurani bir varlığın hasta ve kör olduğunu düşünmek doğru gelmiyor bana
Allah'ın dilemesi ile insana hayat veren ilahi bir varlık , güzel ve iyi sıfatların kazanılması için benliğe gerçekleri hissettiren ilahi bir güçtür
Dünyadaki işlevinide nefs ile sürdürürBu nedenle ruh ve nefs birbirlerini hakimiyet altına alabilirler
Ruh'un nefs üzerindeki hakimiyetini düşünürsek bu insan için pozitif yöndeki bir gelişmedirNefs'in ruh üzerindeki hakimiyetinde ise aynı şeyleri söyleyemeyiz
Nefsde benlik duygusu ön plandadır,nefs'in büyük yanılgısıda kendi varlığını ilahlaştırmasıdır
Bu insanda gerçekleştiğinde de ruh nefse haps olur
Ruh zaten herzaman temizdir onun için olgunlaşma düşünülemez
Güzel ve iyi sıfatların kazanılması için her daim temiz bir varlık olan ruh'a hasta ve kör olabilir denmesi bana enteresan geliyor

Sad(72) de: Onu amaçlanan düzgünlüğe ulaştırıp ruhumdan içine üflediğim zaman , hemen ona secdeye kapanın
Ayrıca Secde(9) da ise : Sonra onu tamamlayıp şekillendirmiş, ona kendi ruhundan üflemiştir Ve sizin için kulaklar, gözler, kalpler yaratmıştır Ne kadar az şükrediyorsunuz!

Benim bunlardan anladığım
Yüce yaratıcı hiç bir işlevi olmayan , asıl kör olan bedeni yarattıktan sonra bedeni bu işlevlerle mükafatlandırmak içinde ruhu yaratmıştır
Yani kör olan , hasta olan benim gözümde ruh değil insandırKöreren , rahatsızlanan ruh değil , nefis olabilir
Problem ruhun işleyişinde değil , insanın kendi nefsiyle savaşındaki işlevsizliğinde olabilir kanaatindeyim

İnsan beyninde meydana gelen bir takım hastalıklar neticesinde bazı anormallikler görünür
Buna ruh hastalığı , delilik , sinirlilik vb gibi isimler vermişler
Fakat bu hastalıkları bir takım tedaviler sonucu düzeltmek mümkündür
Buda bu hastalıkların maddi alem olduklarını gösterir
Yani ruh ile alakası yoktur

Bir çok şey kokabilir
Havayı bozacak bir çok koku oluşabilirHava nihayetinde bozulabilir fakat 'hava' dediğimiz şey bozulmaz
Bütün şehirde elektrik cihazlarında arızalanma görülebilir
Şebekelerde kontaklar sonucu yangınlar çıkabilirFakat elektiriğin kendisi arızalanmaz

Aynen bu şekildede bedenimiz rahatsızlanır
Onu bir takım şeylerle tedavi edince ruha mal ettiğimiz hastalık ortadan kalkar

Velhasıl kelam
Ruh elektrikse bedende onun cihazıdır
Cihazdaki arızayı Ruh'a maletmemek gerek

☾✫

Konu ß!r!c!k tarafından (21-04-10 Saat 14:03 ) de değiştirilmiştir.
Eski 21-04-10, 14:11   #9
Tanımlı

Biricik,

İyi hoş söylüyorsun da günümüzde belki milyonlarca ruh hastası ve tıpta da ismi "ruh hastalığı" olarak geçen hastalıklar var Kaldı ki ruhlar aleminde sahip olduğumuz ruhla şu dünyevi alemde bedenimizle beraber taşıdığımız ruh arasında bence çok fark var, tüm o kirlenmelerden arınacağımız o vakit biz bu alemde olmıycaz zaten

Yani şimdilik yaşadığımız şu hayatta bence de ruh sağlığı olmadan sağlık olmaz Sağlık denilince akla beden sağlığı gelir fakat sağlık; ruh sağlığı ve beden sağlığının bütünüdür Niye mi? Çünkü beden sağlığı ruh sağlığını da etkiler Bedensel hastalık ortaya çıkan birinde hem hastalık hem de tedavisi düşünce ve duyguları etkiler
Alıntı:
Psikiyatrinin konusu olan ruh, dinin konusu olan ruhtan hayli farklıdır “Ayrı şeylerdir” desek bile yeridir Aslında psikiyatrik hastalıklar için Batılı yayınlarda "mental (yani akılla ilgili) bozukluklar" terimi kullanılmaktadır Arap ülkelerinde ise psikoloji "ruh bilimi" değil, "nefis bilimi" adıyla anılmaktadır Bu bir isimlendirme hatasıdır
İnsan beyninde düşünce, heyecan, öfke, uyku gibi fonksiyonları düzenleyen merkezler vardır Bu merkezlerdeki biyokimyasal dengesizlikler, düşünce ve davranışta bazı bozulmalara yol açar ve sonuçta psikiyatrik rahatsızlıklar ortaya çıkar Bu süreci etkileyen faktörler arasında ise, doğuştan gelen genetik yatkınlık, çocuklukta alınan eğitim, çevre şartları ve kültürle ilgili unsurlar yer almaktadır
Bunu da okumanda fayda var

Ayrıca ruh hastalığı denilen hastalık olmasa, ne "Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları" vb gibi hastaneler olurdu ne de psikiyatrik rahatsızlıklarda tedavisi gereken İlaç tedavisi ve Psikoterapi

Gerçekten de yok olduğunu ispat edebilicek gibiysen, bir de onu düşünen adamın olduğu yerde yatan hastalara anlatabilmeni
ve tıba bunu kabul ettirebilmeni canı yürekten diler ve bu konudan geçerim

Allah kimsenin başına vermesin

Avrupa'nın yıllarca barbar dediği, medeniyetten yoksun diye aşağılamaya,
ikinci sınıf insan muamelesi yapmaya çalıştığı,
Türk Milletinin belki Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ilk kez bu denli bir cesaret ve kararlılıkla
Avrupa'ya gereken tokadı olmaktır Galatasaray'lılık

Doğduğum Günden Beri Yanımda ; GöğSümün Sol Yanında
Mertist ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 21-04-10, 14:55   #10
Tanımlı

Alıntı:
Mertist´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Biricik,

İyi hoş söylüyorsun da günümüzde belki milyonlarca ruh hastası ve tıpta da ismi "ruh hastalığı" olarak geçen hastalıklar var Kaldı ki ruhlar aleminde sahip olduğumuz ruhla şu dünyevi alemde bedenimizle beraber taşıdığımız ruh arasında bence çok fark var, tüm o kirlenmelerden arınacağımız o vakit biz bu alemde olmıycaz zaten

Yani şimdilik yaşadığımız şu hayatta bence de ruh sağlığı olmadan sağlık olmaz Sağlık denilince akla beden sağlığı gelir fakat sağlık; ruh sağlığı ve beden sağlığının bütünüdür Niye mi? Çünkü beden sağlığı ruh sağlığını da etkiler Bedensel hastalık ortaya çıkan birinde hem hastalık hem de tedavisi düşünce ve duyguları etkilerBunu da okumanda fayda var

Ayrıca ruh hastalığı denilen hastalık olmasa, ne "Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları" vb gibi hastaneler olurdu ne de psikiyatrik rahatsızlıklarda tedavisi gereken İlaç tedavisi ve Psikoterapi

Gerçekten de yok olduğunu ispat edebilicek gibiysen, bir de onu düşünen adamın olduğu yerde yatan hastalara anlatabilmeni
ve tıba bunu kabul ettirebilmeni canı yürekten diler ve bu konudan geçerim

Allah kimsenin başına vermesin
aminn

GEL - GiT lerimin sonuna geldim! Yol bitti ve en sonunda; GİT - meyi öğrendim! İçim kanaya kanaya güçlü olmayı, düşe kalka yere sağlam basmayı, yaşanan her şeyi sindirmeyi, kötülükleri kötüleri yok saymayı, devam etmeyi, büyümeyi, başarmayı yani eninde sonunda kendime GEL-meyi öğrendim
baby_-_- ist offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiket
hastalanır, ruh

Konu Seçenekleri
Modları Göster

Şuan Saat: 18:52

Telif Hakları vBulletin
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.