|
|
|
|||||||
| Soru - Cevap Aklınıza takılan her soruyu sorabilirsiniz.. |
![]() |
|
|
Konu Seçenekleri | Modları Göster |
|
|
#1 |
|
Ruh Hastalanır mı?
![]() ![]() ![]() Neden ![]() ![]() ?
|
|
|
|
#2 |
|
Hastalanır, mesela depresyon en güzel örnektir buna
![]() Nedenine de kötü hava koşulları diyelim (:
ikinci sınıf insan muamelesi yapmaya çalıştığı, Türk Milletinin belki Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ilk kez bu denli bir cesaret ve kararlılıkla Avrupa'ya gereken tokadı olmaktır Galatasaray'lılık ![]() ![]() Doğduğum Günden Beri Yanımda ; GöğSümün Sol Yanında |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
İnsan vücudunda bazı maddelerin eksikliğinden dolayıda ruh hastalanır
|
|
|
|
#4 | ||
|
Alıntı:
![]() ![]() Sıkıyorsa tabi![]() ![]() Alıntı:
![]() ![]() !
|
|
|
|
#5 |
|
her konuda mükemmel cvpların oldgu gibi bu konudada mükemmel bi cevabının olduğunu düşünüp sorunun yanıtının sende saklı olduğuna eminim
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#6 |
|
Estağfirullah
![]() ![]() ![]() Bu bakış çok farklıdır semih benim fikrime herkezin katılmasını bekleyemeyiz nihayetinde ![]() ![]() Biraz daha bekleyelim bakalım benimle aynı düşünen biri varmıdır acaba ![]() ![]() ?
|
|
|
|
#7 |
|
Tabikide hastalanmaz; İmam Cafer'e göre "Ruh insanın bedenin üstünde güneş gibidir
Bedenin yaptığı kötü işlerde bedenle hareket etmez, neticesinde ruhanidir ve kutsaldır"![]() ![]() Onun dışında hastalanmak kelimesini reel anlamda düşünecek olursak ruhun beden gibi hastalanması söz konusu dahi değildir Mecazi anlamda ise İmam caferin dediklerine kesinlikle katılıyorum Ruh bedenin kötü işlerine ortak olmaz Akıldan ve benlikten bağımsızdır
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Sayın PathFinder ile aynı düşüncedeyim
![]() ![]() ![]() Bende bir iki şey karalayayım o halde ![]() ![]() ![]() Bu ruh hastalanması , ruhun kör olması bana hep tuhaf gelmiştir ![]() ![]() ![]() Ruh hastası ![]() ![]() ![]() ![]() !!! Şimdi bu tabiri kullanıyorlar ![]() ![]() Bende ruhun hastalanmıyacağı kanaatinde olanlardanım![]() ![]() ![]() Bedenin sultanı olarak adlandırılır ruh Şuurlu , nurani, diri ve harici vücut sahibi bir varlıktır denir Şuurlu ve nurani bir varlığın hasta ve kör olduğunu düşünmek doğru gelmiyor bana![]() ![]() ![]() Allah'ın dilemesi ile insana hayat veren ilahi bir varlık , güzel ve iyi sıfatların kazanılması için benliğe gerçekleri hissettiren ilahi bir güçtür Dünyadaki işlevinide nefs ile sürdürür Bu nedenle ruh ve nefs birbirlerini hakimiyet altına alabilirler![]() Ruh'un nefs üzerindeki hakimiyetini düşünürsek bu insan için pozitif yöndeki bir gelişmedir Nefs'in ruh üzerindeki hakimiyetinde ise aynı şeyleri söyleyemeyiz![]() Nefsde benlik duygusu ön plandadır,nefs'in büyük yanılgısıda kendi varlığını ilahlaştırmasıdır ![]() ![]() ![]() Bu insanda gerçekleştiğinde de ruh nefse haps olur Ruh zaten herzaman temizdir onun için olgunlaşma düşünülemez ![]() Güzel ve iyi sıfatların kazanılması için her daim temiz bir varlık olan ruh'a hasta ve kör olabilir denmesi bana enteresan geliyor ![]() Sad(72) de: Onu amaçlanan düzgünlüğe ulaştırıp ruhumdan içine üflediğim zaman , hemen ona secdeye kapanın ![]() Ayrıca Secde(9) da ise : Sonra onu tamamlayıp şekillendirmiş, ona kendi ruhundan üflemiştir Ve sizin için kulaklar, gözler, kalpler yaratmıştır Ne kadar az şükrediyorsunuz! Benim bunlardan anladığım ![]() ![]() ![]() Yüce yaratıcı hiç bir işlevi olmayan , asıl kör olan bedeni yarattıktan sonra bedeni bu işlevlerle mükafatlandırmak içinde ruhu yaratmıştır ![]() Yani kör olan , hasta olan benim gözümde ruh değil insandır ![]() Köreren , rahatsızlanan ruh değil , nefis olabilir![]() Problem ruhun işleyişinde değil , insanın kendi nefsiyle savaşındaki işlevsizliğinde olabilir kanaatindeyim ![]() İnsan beyninde meydana gelen bir takım hastalıklar neticesinde bazı anormallikler görünür ![]() ![]() Buna ruh hastalığı , delilik , sinirlilik vb gibi isimler vermişler![]() ![]() ![]() Fakat bu hastalıkları bir takım tedaviler sonucu düzeltmek mümkündür ![]() ![]() Buda bu hastalıkların maddi alem olduklarını gösterir ![]() ![]() Yani ruh ile alakası yoktur ![]() ![]() ![]() Bir çok şey kokabilir ![]() ![]() Havayı bozacak bir çok koku oluşabilir ![]() ![]() Hava nihayetinde bozulabilir fakat 'hava' dediğimiz şey bozulmaz![]() ![]() ![]() Bütün şehirde elektrik cihazlarında arızalanma görülebilir ![]() ![]() Şebekelerde kontaklar sonucu yangınlar çıkabilir ![]() Fakat elektiriğin kendisi arızalanmaz![]() ![]() ![]() Aynen bu şekildede bedenimiz rahatsızlanır ![]() ![]() Onu bir takım şeylerle tedavi edince ruha mal ettiğimiz hastalık ortadan kalkar ![]() ![]() ![]() Velhasıl kelam ![]() ![]() Ruh elektrikse bedende onun cihazıdır ![]() ![]() ![]() Cihazdaki arızayı Ruh'a maletmemek gerek ![]() ![]()
Olduğumuz gibi görünmek ! Sanırım En BÜYÜK Endişemiz Bu (ß!r!c!k) AR'MUT Deyip Geçmeyin, Onun İlk Hecesi Çoğu İnsanda Yoktur !☾✫ Konu ß!r!c!k tarafından (21-04-10 Saat 14:03 ) de değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Biricik,
İyi hoş söylüyorsun da günümüzde belki milyonlarca ruh hastası ve tıpta da ismi "ruh hastalığı" olarak geçen hastalıklar var Kaldı ki ruhlar aleminde sahip olduğumuz ruhla şu dünyevi alemde bedenimizle beraber taşıdığımız ruh arasında bence çok fark var, tüm o kirlenmelerden arınacağımız o vakit biz bu alemde olmıycaz zaten![]() Yani şimdilik yaşadığımız şu hayatta bence de ruh sağlığı olmadan sağlık olmaz Sağlık denilince akla beden sağlığı gelir fakat sağlık; ruh sağlığı ve beden sağlığının bütünüdür Niye mi? Çünkü beden sağlığı ruh sağlığını da etkiler Bedensel hastalık ortaya çıkan birinde hem hastalık hem de tedavisi düşünce ve duyguları etkiler![]() Alıntı:
![]() Ayrıca ruh hastalığı denilen hastalık olmasa, ne "Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları" vb gibi hastaneler olurdu ne de psikiyatrik rahatsızlıklarda tedavisi gereken İlaç tedavisi ve Psikoterapi ![]() ![]() Gerçekten de yok olduğunu ispat edebilicek gibiysen, bir de onu düşünen adamın olduğu yerde yatan hastalara anlatabilmeni ve tıba bunu kabul ettirebilmeni canı yürekten diler ve bu konudan geçerim ![]() Allah kimsenin başına vermesin ![]()
ikinci sınıf insan muamelesi yapmaya çalıştığı, Türk Milletinin belki Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ilk kez bu denli bir cesaret ve kararlılıkla Avrupa'ya gereken tokadı olmaktır Galatasaray'lılık ![]() ![]() Doğduğum Günden Beri Yanımda ; GöğSümün Sol Yanında |
||
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Alıntı:
aminn
GEL - GiT lerimin sonuna geldim! Yol bitti ve en sonunda; GİT - meyi öğrendim! İçim kanaya kanaya güçlü olmayı, düşe kalka yere sağlam basmayı, yaşanan her şeyi sindirmeyi, kötülükleri kötüleri yok saymayı, devam etmeyi, büyümeyi, başarmayı yani eninde sonunda kendime GEL-meyi öğrendim ![]() |
||
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiket |
| hastalanır, ruh |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
|
|