MecazeN  

Geri Dön   MecazeN > Mecazen Special > Soru - Cevap

Soru - Cevap Aklınıza takılan her soruyu sorabilirsiniz..

Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 29-04-10, 17:58   #1
Tanımlı Tanrı Demek...?

Yüce Yaratıcıya , Allah yerine Tanrı dendiği zaman neden cinler tepemize üşüşür?
Neden Allah'a Tanrı demek yanlış görülür?
Yüce Kudret'e Tanrı demek gerçekten yanlışmıdır?

Hepsine kendimce "tek bir" cevabım var
Ama sizin düşüncelerinizide bilmek istiyorum

Buyrun

Neden?

AR'MUT Deyip Geçmeyin, Onun İlk Hecesi Çoğu İnsanda Yoktur!

☾✫

Konu ß!r!c!k tarafından (29-04-10 Saat 18:01 ) de değiştirilmiştir.
ß!r!c!k ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 29-04-10, 18:11   #2
Tanımlı

Niyet Niyet Niyet Hiç bir zaman Cinlerim tepeme üşüşmedi Evet Genellikle Allah derim\iz Ama Tanrı'da denilir niyete bağlı olarak Herhangi bir yazı, hikaye, deneme yazarken insan kelime bulamayabiliyor kimi zaman Şahsımca bu durumlarda peş peşe Allah deyişimle cümleyi sıkıcı yapmak yerine Tanrı derim Sakınca Görmem, Niyetim düşüncem bellidir

2011 Dünya Güzellik Yarışmasını Yine ' Kafam ' Kazandı (:

+18
Fuяκaи ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 29-04-10, 18:14   #3
Tanımlı

Güzel

Allah yerine Tanrı dendiğinde direkmen " Tanrı değil Allah" uyarısı bana pek doğru gelmeyen bir yaklaşım
Bakalım diğer üyelerimizin cevabı ne doğrultuda olacak

☾✫
Eski 29-04-10, 18:32   #4
Tanımlı

Ben Yüce Yaradana Tanrı dendigi zaman bırak cinlerimin tepeme gelmesini o an resmen gözüm dönüyo sinir katsayım 5 katına felan çıkıyodur kesin
Nedenine gelincede cahiliye zamanında insanlar kendi elleriyle çamurdan yaptıkları putlara tanrı der onlara tapar ve onlardan medet umarlardı Allah'u Teala yaratandır yaratılan deil ve kendi elleriyle yapılmış yani bi neyi yaratmış oldukları şeyleri YÜce yaradanın yerine koymuşlardır ve bunun içindirki ben Yüce Yaradana Tanrı dendigi zaman gözüm dönüyo

Geç kaLmışlığımın öfkesi
Yaptığım her hatanın sebebi
Gördüğüm renkLerin en güzeLisin biLiyorum
Çıkar béni bu karanLıktan
Yitip gidiyorum

[ Sitemizdeki linkleri görüntülemek için üye olmanız yada giriş yapmanız gerekmektedir ]

( Lütfen Uygunsuz mesajları, mesajın yanındaki butonu yardımı ile bize bildiriniz )
Heaven ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 29-04-10, 18:58   #5
Tanımlı

Toplumda yaygın inanış Tanrı kelimesini Hristiyanlar, Allah kelimesini ise Müslümanların kullandığı şeklinde Oysa Hristiyanlar ya da başka şeylere tapanlar hiçbir zaman "Tanrı" kelimesini kullanmamıştır zaten Tanrı'nın İngilizcesi "God"dırTanrı kelimesi öz Türkçe bir kelimedir Orjinali yazılı kaynaklara göre de "Tengri"dir Eski Türkler Şamanizm inancında yaratıcıya "Gök Tengri" derlermiş mesela
Allah kelimesi ise Arapçadır Kur'an da Arapça olduğu için yaratıcıya "Allah" olarak hitap edilmiştir

Anlam olarak benim için hiçbir farkı yok Medyanın yarattığı izlenim sayesinde aslında Türkçe olan bir kelimenin yabancılara has gibi algılanmasına sebep olunmuştur bariz Kasıt var mı yok mu bilinmez Ama bizim dinimiz İslamda olduğu gibi her şeyin temeli niyet ve amaçtadır

Kalpten geçen yaratıcıya hitap etmekse, bunun şekli bu iki kelime arasında aynıdır bana göre

Avrupa'nın yıllarca barbar dediği, medeniyetten yoksun diye aşağılamaya,
ikinci sınıf insan muamelesi yapmaya çalıştığı,
Türk Milletinin belki Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ilk kez bu denli bir cesaret ve kararlılıkla
Avrupa'ya gereken tokadı olmaktır Galatasaray'lılık

Doğduğum Günden Beri Yanımda ; GöğSümün Sol Yanında
Mertist ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 29-04-10, 21:08   #6
Tanımlı

[ Sitemizdeki linkleri görüntülemek için üye olmanız yada giriş yapmanız gerekmektedir ] yazısının altına imzamı atarım sadece ufak bir iki bilgi ekleyip doğrulamak istiyorum Tanrı "Tengri" kelimesinin günümüz Türkçesine aktarılmış halidir ve Gök Tengri inancından gelmekdedir insan oğlunun Tanrı kelimesini başka dinlerde (hiristiyanlık,musevilik,put perestlik vs) kullanıldığını sanmalarının nedenide Türkçe dublajlı filimlerdir ki buda gayet normaldir çünkü Allah dahil esmaül hüsna da yer alan bütün isimler Arapçadır çeviri Türkçeye yapıldığı için Türkçe olarak kullanılması gerekir

Ayrıca god kelimesi kelime anlamı olarak Türkçeye çevrildiğinde yaratıcı -oluşturan -bağkuran gibi anlamlara gelmekdedir

bana göre hiç bir biçimde yanlış olamaz(
aranızda orhun abecesi bileniniz varsa benim imzamdada Tengri yazdığını görmüştür) insanın inancını kendi dilinde yaşamasında ne sakınca var ki elin Amerikalısı Müslüman olduğunda rahatlıkla god der ve hiç kimsede god değil Allah demez değilmi sorun nedir Türk olmamızmı ha eğerki kişinin Tanrı kelimesini kullandığında zihninde başka şeyler canlanıyorsa eyvallah kullanmasın ama hiç kimsede kullanana karışmasın mesala ben her gece yatarken etdiğim bir dua ve duamda Tanrı kelimesini kullanırım

nihas ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-04-10, 12:18   #7
Tanımlı

bakalım benim cevabımı begenecek misiniz müslümanlartanrı aslında köken olarak türkçedirtengri olarak okunur orjinaliorta asya da ki gök yaratıcı inancının ilahının özel ismidirallahta islamın yaratıcı varlıgının özel ismidiryani tanrı ve allah iki farklı yaratıcıyı işaret eder ama toplumumuz onu bir genelleme olarak kabul ediyordaha doğrusu bilmiyor

Sfenks'in Gözleri!

kozmiksakaci ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-04-10, 12:24   #8
Tanımlı

Alıntı:
kozmiksakaci´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bakalım benim cevabımı begenecek misiniz müslümanlartanrı aslında köken olarak türkçedirtengri olarak okunur orjinaliorta asya da ki gök yaratıcı inancının ilahının özel ismidirallahta islamın yaratıcı varlıgının özel ismidiryani tanrı ve allah iki farklı yaratıcıyı işaret eder ama toplumumuz onu bir genelleme olarak kabul ediyordaha doğrusu bilmiyor
Beğeneceğiz İnsan ((:
Niyet ve düşünce kozmik İstenirse İnanmayanlara densin Tengri diye Ne farkeder? İnsan düşüncesiyle, Felsefesiyle vardır

2011 Dünya Güzellik Yarışmasını Yine ' Kafam ' Kazandı (:

+18
Fuяκaи ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-04-10, 12:57   #9
Tanımlı

işin özü şu ki arkadaşlar yüce yaratıcıya isimleri dışındaki bir kelimeyle hitap etmek caiz değildir tabi ki öncelikle niyet önemlidir fakat bir de şu açıdan bakalım olaya
inandığın yaratıcının 99 tane çok güzel mana barındıran ismi bulunmakta ve sen bu güzel kelamları bir kenara itip 'tanrı' diye bir kelime kullanmaktasın manası ise sadece bir, tek demek
şahsi fikrimdir ki tanrı kelimesi taptığım varlığın kudretinin gölgesinde bile yer kaplamayacak kadar manasız
içine sindiren buyursun kullansın
pesimist_03 ist offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-04-10, 17:19   #10
Tanımlı

Allah'ın , Yüce Yaratıcının kelimelerle şekillendirdiğimiz hiç bir "şekle " ihtiyacı yoktur
Tanrı derken neyi nasıl işaret ettiğinin altındaki mana önemlidir
Bütünü göreyim derken özü kaçırmak bu ve buna benzer konularda doğru değil kanaatindeyim

☾✫

Bookmarks

Etiket
demek, tanrı

Konu Seçenekleri
Modları Göster

Okuduğunuz Konuya Benzer Konular
Konu Konuyu Açan Forum Cevaplar Son Mesaj
Korku Demek Şimdi Bende 'Aşk' Demek.. FaLcata KemaL Aşk Şiirleri 0 11-03-10 10:41
Sonbahar demek aşı mevsimi demek! B@LoNCuK Sağlık ve Sağlıklı Yaşam 0 10-09-09 17:28
Nihat demek, başarı demek! [u]MuTsuZ Beşiktaş ( 1903 ) 0 27-06-09 13:00
Barça Demek, Messi Demek Değil JustForTim3 Avrupa Ligleri 11 29-04-09 15:06
Bolt Demek Rekor Demek! 22/08/08 SєnттoCαsт Olimpiyatlar 0 22-08-08 22:59

Şuan Saat: 20:50

Telif Hakları vBulletin
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.