MecazeN  

Geri Dön   MecazeN > Mecazen Special > Küresel Isınma

Küresel Isınma Küresel ısınma hakkında hersey bu bölümümüzde..

Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 08-10-09, 09:20   #1
Tanımlı Umut Buz Dağlarında mı

Antarktika Okyanusu’nda son 10 yıldır yüksek sıcaklıklar nedeniyle buz kütleleri giderek daha sık ana karadan kopuyor Bu da buz dağlarının sayılarında artış görüldüğü anlamına geliyor Bu buz dağlarının çevreye ne gibi etkileri olduğu üzerine ilk kez bir araştırma yapıldı
Science dergisinde yayımlanan bu araştırmaya göre, aslında buz dağları çevre üzerinde olumlu bir rol oynuyorlar Araştırmayı yürüten bilim adamları, buz dağlarının eridikleri sırada demir yönünden zengin bir madde saçtığını söylüyor Bu madde deniz canlılarını kendisine çeken bir plankton türünün yetişmesini sağlıyorBilim adamları buz dağları üzerinde kuş, balık, yosun ve kril gruplarının yaşadığını tespit etti Bu eko sistemler, özellikle de yosun ve kril, atmosferdeki karbondioksitin emilmesine büyük oranda yardımcı olabilir

Çalışmanın baş yazarlarından Doktor Ken Smith, araştırmanın henüz ilk aşamalarında olduğunu söylüyor Ancak buz dağlarının karbondioksit gazı üzerindeki etkisinin şüphe götürmez olduğunu ifade ediyor Araştırmada yer alan bilim adamları, çalışmalarını iki büyük buz dağını inceleyerek tamamlamış

İncelemeler, buz dağlarının hayli uzağında, deniz altında bir araç kullanılması süretiyle gerçekleştirilmiş

Ve araştırmaları ışığında, bu buz dağlarının çevresinde üç kilometrelik alan boyunca kuşların ve deniz canlılarının biriktiği tespit edilmiş

,

,

,

Duru'm

26062011 - 2035
Kurban olurum ben sana
SterLicyA ist offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiket
buz, dağlarında, umut

Konu Seçenekleri
Modları Göster

Okuduğunuz Konuya Benzer Konular
Konu Konuyu Açan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyanın ısı ve iklim değişikliği, sera etkisi GreenHeLL Sunumlar 0 28-03-09 09:08
Türkçenin İngilizcenin etkisi altında kalmasının sebebi nedir? evanes Eğitim ve Öğretim 3 17-01-09 14:34
Sera Etkisi Nedir ? GreenHeLL Küresel Isınma 0 02-06-08 13:29
Sera Etkisi BUЯΛK Sunumlar 0 04-12-07 13:29
Sera gazı frenlenirse dünya kurtulur «XpLod» Bilim & Teknik 1 06-09-06 10:55

Şuan Saat: 22:18

Telif Hakları vBulletin
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.